16-06-2014

Jeroen en Gravin doen het prima in Neeroeteren. Na een weekend rust nu naar Gold Duisburg.

De opkuis na de CSI*** St-Katelijne-Waver en de examenperiode hebben ons wijselijk doen besluiten het voorbije weekend thuis te blijven van wedstrijden. Soms is het niet fout om even langs de kant te blijven.

 
Op enkele oefenrondjes na van onze jongste paarden, met een eerste kennismaking van onze Ultra Precious met het  publiek.      Haar moeder Citizenguard Cadjanine Z verbaasde weeral vriend en vijand met een overwinning in een belangrijke proef bij de Global Champions Tour in Shangai.      Ze mochten er maar liefst 122.000 dollar voor opstrijken, mooi is dat voor ruiter Constant Van Paesschen en uiteraard ook leuk voor eigenaar Alain Van Campenhout.  Het is hen zeker van harte gegund.

Bij elk vertrek van één van de betere paarden, is het altijd een soort van troost nog een nakomeling er van te hebben, in de hoop dat ze in de voetsporen kunnen treden.
Voorlopig ziet dat er toch ook met Ultra Precious veelbelovend uit.

Hetzelfde mogen we wel vertellen over onze Withney vd Dwerse Hagen.  Van haar nakomelingen mogen we ondertussen ook wel wat verwachten.   Ze heeft het zelf  voor ons ook prima gedaan tijdens de concours.   Op woensdagavond zeker kijken naar de integrale uitzending van de Grote Prijs op Hippo TV.  Daar ga je in de barrage zien dat het eerste deel van het parcours super was, maar dat de afstand even helemaal mis kwam in de barrage.  Je krijgt inderdaad geen 2e kans, en de 2 fouten in die dubbelsprong stonden op het scorebord. Ook op de eerste rankingsproef op zaterdag was er zowat hetzelfde scenario, een super tijd, met dan die fout op de laatste hindernis..  Het kan gebeuren!        Wat wel super is, dat ze haar mentaliteit doorgeeft naar haar kinderen.

 Op eigen terrein was het haar zoon Veneto DH Z (Va-Vite x Withney) die aan de haal ging met de overwinning in de finale van de 7-jarige paarden bij ons op CSI*** St-Katelijne-Waver.


Vicenza Rosa en Veneto zijn volle broer en zus, met hun 7 jaar even oud, en hebben allebei schitterend gepresteerd bij ons op de concours tijdens de CSI*** St-Katelijne-Waver.  Een week eerder werd Thibeau met deze Vicenza Rosa mooi 4e op het Belgisch Kampioenschap scholieren.

Met Vicenza Rosa startte Thibeau bij ons in de 1.15m invitational proeven.  Hij werd op vrijdag 2e achter zijn broer Marnick Spits, ook op zaterdag waren ze goed voor de 2e plaats na Chloé Pabiszak.  Op maandagochtend dachten we dat de winnaar gekend zou  zijn met Kees Verheyen uit Nederland.   Thibeau kreeg dan ook zijn instructies mee om niet te gek te rijden, en tevreden te zijn met de 2e plaats.      Vicenza blijkt dan toch bijzonder competitief, want ook al was het niet meteen de bedoeling, hun poging was wel goed genoeg voor de overwinning!

Nu zaterdagochtend mag Patrik het zelf nog eens opnemen tegen zijn zonen.  
In Duisburg vindt er volgend weekend een nationale Gold Wedstrijd plaats, en daar zijn Patrik, Marnick en Thibeau ingeschreven in de 1.20m proef op zaterdagochtend.  De 2 vorige keren dat ze tegen elkaar in wedstrijd uitkwamen, was het telkens Marnick die Thibeau en dan papa Patrik achter zich hield. 


Voor de hogere proeven geven we voorlopig nog forfait met onze jongens.   Patrik zal volgend weekend wel deelnemen aan o.a. de Grote Prijs in de Gold League in Duisburg.  Hij doet dat met Dolce Vita en Uletta.

Het voorbije weekend was Jeroen met Gravin van het Netehof naar de Warre in Neeroeteren getrokken voor de Grote Prijs in de nationale Gold wedstrijd.   Heel wat combinaties in de barrage, waar de winst uiteindelijk ging naar de super snelle Bart Clarys.  Toch knap van Jeroen, die  op de 4e plaats beslag wist te leggen, op "slechts" 2 seconden van de winnaar.

Zo is het voor Jeroen toch een opsteker dat hij naast Gretel kan rekenen op Gravin, om het gemis van Va-Vite op sportief gebied op te vangen.  Va-Vite is ondertussen wel terug in zijn eigen stal toegekomen, en mag nu 3 maanden bekomen na zijn operatie tgv liesbreuk.