05-05-2013

Jeroen; onze kampioen dankzij Gretel S!! Ze winnen Belgisch Kampioenschap 7-jarigen.

Aan de knappe prestaties van Gretel S (Corland x Baloubet du Rouet), lijkt er geen einde aan te komen.  De kleine vosmerrie heeft een enorme mentaliteit, er is wederzijds vertrouwen tussen Jeroen en Gretel.
Vorig jaar liep alles prima op 1.10m niveau.    Wat er vandaag in de finale stond gebouwd, was nog wel andere koek!

Het parcours stond uitgeschreven als een 1.40-1.45m omloop.   Jeroen en Gretel S plaatsten zich voor de barrage, na een super ronde.   Op dat moment waren de supporters van Jeroen/Gretel al meer dan tevreden.    Onder deze supporters eveneens fokkers Louis en Liliane Sips.

Met zes mochten ze door naar de barrage, en daarbij enkele snelle jongens, zoals Daniel Deusser met wereldkampioen Gladys.     Deze combinatie kreeg een fout op de laatste hindernis.
Jeroen moest als voorlaatste de ring in, en hij wist de nul te houden en reed bijzonder snel.
Op dat moment was zilver zeker, en goud mogelijk..


Laatste starter was Diego Perez op Kavalier (Kannan x Alligator Fontaine), die het eveneens foutloos deed, maar iets langzamer.  De titel en gouden medaille waren voor Jeroen en Gretel! 
Brons was voor de Brit Guy Williams die de geblesseerde Nick Vrins succesvol wist te vervangen, met het paard Gunder (Thunder vd Zuuthoeve x Randel Z).

We waren met zijn allen bijzonder fier, blij om zo'n moment te kunnen meemaken. 
Eén grote supporter was thuis gebleven, omdat ze wist dat zoiets niet goed voor haar hart was.   Mijn zus Wendy (mama van Jeroen) belde dan ook meteen om het goede nieuws te zeggen aan haar schoonmoeder Monique De Winter - Vonckx.
Moeke Monique was heel blij, heel emotioneel, en vond dat de allermooiste cadeau dat ze maar kon krijgen op zo'n speciale dag.
Ons Wendy merkte precies dat ze toch ergens iets aan het vergeten was?  Moederdag misschien? Waarom zou het dan toch zo'n speciale dag zijn?!

Nu blijkt dat Roger en Monique notabene vandaag op 5 mei hun 40e huwelijksverjaardag vieren!!
We willen hen bijzonder en van harte proficiat wensen hiervoor.   Er is al een gouden tintje aan deze huwelijksverjaardag, en op naar de gouden jubileum, exact binnen 10 jaar..

Proficiat aan de fokkers, aan iedereen die zoiets mee hebben mogelijk gemaakt.  Een heel dikke proficiat aan Jeroen, die zelf zijn parcours weet uit te stippelen.  Keuze van aankoop Gretel, tot beslissingen nemen over welke wedstrijden ze wel of niet zou doen.   Proficiat en dank aan Sven De Winter, voor de goede zorgen van Gretel op tal van wedstrijden, en de voorbije dagen.  

Jeroen kan ook rekenen op tips van o.a. Maurice Van Roosbroeck en Muriel Dens, tips die soms dus wel gouden tips blijken!   

Wij hebben er ongelooflijk van genoten.  Achteraf hebben we dat foutje van Va-Vite in de GP CSI** bij genomen.  Ook dat was een mooie rit.
In de Grote Prijs CSI**** was er een moeizame start voor Patrik en Withney, die moeilijk hun ritme bleken te vinden.  Het tweede deel van het parcours was wel weer goed, maar toen was het kalf al verdronken..
Maar ook dat nemen we er deze keer gewoon bij.    Er zullen nog veel mooie wedstrijden komen.   Voor België was het bijzonder mooi dat winst in eigen land bleef met Nicola Philippaerts en Cortez.  De jeugd was vandaag aan zet in Lummen!