14-08-2014

Jorgen De Winter en Jalinka, naar finale op BK 5-jarige paarden Gesves !

We zijn best wel fier op onze jeugd.   Naast onze neef Jeroen De Winter, komen er stilaan nog andere nichtjes en neven in de spotlights.     Vorig jaar was Jorgen De Winter met Jalinka al goed voor een ex aequo 1e plaats op het Belgisch Kampioenschap van de 4-jarige paarden in Gesves.

Dat kampioenschap wordt deze week gehouden, waar Jorgen ook dit jaar de finale haalt op het BK !

Jorgen is niet de enige vertegenwoordiger van onze familie in Gesves, ook ons nichtje Mieke Ceuterick wist zich met 2 paarden te plaatsen voor het kampioenschap van de 4-jarige paarden.
Daar deed Kalifa, volle zus van de dekhengst Krezip, het  in de 2e manche van het kampioenschap mooi foutloos, maar in de eerste manche ging ze jammer genoeg in de fout.
Een mooie ervaring, dat was het zeker en vast.

De finale van de 5-jarige paarden wordt nu zondag 17 augustus verreden, in Gesves.  Startlijsten en meer info via de link. 
Alles is ook van op een afstand te volgen via www.horse-live.com.

Naast Jeroen en Jorgen De Winter, is jongste zus Nathalie ook aan een sterk seizoen bezig.  Zondag won ze de reeks B licht op het tornooi van Vissenaken, samen met Obelix.

Thibeau en Corne's Juliette deden in Vissenaken voor het eerst dit seizoen mee in de hoogste reeks D Midden.  In hun barrage begon het enorm hard te regenen.  Geen probleem voor Cornes, ze bleef prima springen, en de winst met de eerste selectie-punten voor het provinciaal zijn binnen! 

Soms proberen we onze eigen selectie-normen te maken voor bepaalde wedstrijden, en dat was het geval in het Azelhof op zaterdag.   Als Catherine Spits met Flore daar op een goede manier de finish wisten te halen in de proef van 80 cm, zou ze mee mogen op wedstrijd naar Nieuwpoort, een wedstrijd van 28 tot 31 augustus.
Ze deed het niet gewoon behoorlijk, maar ze was gewoon helemaal foutloos!  Chique zene.

Dezelfde motivatie moeten Thibeau en Marnick Spits gehad hebben in de proef 1.20m Pony Challenge.   Ook zij moesten het goed doen, alvorens we ze wilden inschrijven voor de Beker van België pony's eveneens in die week van Nieuwpoort.
Ze haalden alle 3 de barrage, met heel mooie ritten van Esmee, Hightrick en Kadans vd Groenheuvel.     Voor ons hadden Thibeau en Vicenza Rosa al langer bewezen dat ze mochten deelnemen aan de Beker van België scholieren, met hun 4e plaats op het Belgisch Kampioenschap.  Het wordt dus een drukke week in Nieuwpoort, maar we hopen dat het een mooie afsluiter mag worden van de vakantie.

Marnick heeft ondertussen de vakantie van zijn leven, met de stage bij Joe Clee.  En wat een eer dat hij gisteren mocht gaan stappen met een paard dat geselecteerd is voor het Wereldkampioenschap, dat begin september zal plaats vinden in Normandië.
We vinden het fantastisch dat Joe Clee na een super seizoen mee is opgenomen in de Britse ploeg.   Daar zit zijn bijdrage voor het behoud van Engeland in de eerste divisie vorige vrijdag in Dublin zeker voor iets tussen! 

Wij hebben dit weekend verder een rustig weekend.  We kijken graag uit naar de finale van onze Jorgen in Gesves. 
We doen dit van op een afstand, Patrik trekt met Abine en Vichy naar de CSI** Lier.