27-07-2015

Kadans wint het 1.20m pony's, Vicenza Rosa het 1.20m Scholieren Gouden Laars in Lier!

Even terugblikken op het voorbije weekend, waar Thibeau onze ponyhengst Kadans van de Groenheuvel fantastisch aan het springen had.

In de 1.20m proef tornooi van de toekomst, waren ze de enige die foutloos bleven in de categorie -14 jaar, en zo wonnen ze deze reeks.  De ruiters jonger dan 16 jaar kregen dezelfde proef voorgeschoteld, en ook daar was er geen barrage nodig. Het was Juliette Lansen die deze reeks won.   Uitslagen van het tornooi van de Toekomst via deze link.

O
p zondag waren het de paarden die hun opwachting maakten in Lier, en daar hadden we voor Thibeau genoeg paarden mee, om heel wat extra ervaring op te doen.

Het was de eerste keer dat we met een trofee van de Gouden Laars naar huis mochten.  In de 1.20m proef, was hij goed voor de 8e plaats op meer dan 100 starters.  Dat was meteen het beste resultaat van de scholieren, en dat dankzij een topritje met Vicenza Rosa DH Z (Va-Vite x Withney).  

O
ok Jacobien Dwerse Hagen, die weldra de afreis mee mag maken richting Wiener Neustadt,  deed het gisteren heel erg goed, maar daar werd niet naar de tijd gereden.  Ze kreeg 1 tijdfout in de 2e fase.

In de 1.30m proef deed Thibeau het bijzonder dapper met de hengst Donckervoort DH en met Dolce Vita.
Af en toe, kreeg hij het nog niet zo goed geregeld, maar hij was toch onder de indruk.

Patrik weet welke power hij onder zich heeft, en zal dat ook nodig hebben dit weekend om een goed resultaat te behalen op de CSI*** in Lier.
We kijken er alvast naar uit om deel te nemen!    Ook neef Jeroen De Winter komt aan de start in het Azelhof. 
Patrik rekent op Verdi Van de Withoeve, Inonstop van het Voorhof en Donckervoort. 

D
eze week hebben we nog een wedstrijd, met de kwalificatie van de jonge paarden voor het Belgisch Kampioenschap in Gesves.   Daarvoor trekt Killian Norris op dinsdag en woensdag naar Gesves.

Thuis zitten we ook niet stil, en zijn er wekelijks ponykampen bezig.  Elke week met een andere klemtoon.  Volgende week hebben we onze springstage, waarbij we op woensdagavond een oefenjumping hebben,  een organisatie in samenwerking en ten voordele van het LRV ponygewest Mechelen - Kontich.   De wedstrijd zelf is zo goed als volzet, maar er zijn nog supporters nodig, en iedereen die er gewoon samen een fijne avond mee wil maken is welkom.   Er wordt gevraagd om op voorhand in te schrijven voor de BBQ.  Graag doen voor 31/7/15 aub.  Onze pony-avond is op woensdag 5 augustus.