09-06-2013

Kantje's Amethist 4e in GP Pony's Wierden; Grote Prijs Lons-Le-Saunier afgelast.

4 uur te vroeg is het beginnen te regenen in Lons-Le-Saunier.  De verkenning van de Grote Prijs was al achter de rug, en de regenbui was van die aard dat de wedstrijd diende afgelast te worden.
Spijtig voor de organisatie, ook spijtig voor de deelnemers uiteraard, die zich toch altijd wensen te bewijzen tijdens de Grote Prijs.  Het weekend was al prima geweest voor Patrik, die er op zondagochtend nog een klassement bij deed met Umosa (Andiamo).      Ze waren 2e in de 1.35m speedproef.

Het voorziene prijzengeld van de Grote Prijs werd netjes verdeeld over de 42 ingeschreven combinaties, dus niemand ging met lege handen naar huis.    Comptesse had zich al 2x super getoond, dus ergens mocht Patrik heel tevreden naar huis terugkeren.

Wie tegenwoordig bijna elke concours tevreden naar huis mag rijden, dat is de familie van Kobe Hendrickx.    Op het Dutch Youngster festival in Wierden werd Kobe 4e met de pony Kantje's Amethist.   Onze neef Jeroen De Winter had destijds 2 jonge pony's in opleiding.  Eén daarvan was de goedgekeurde dekhengst Romario (zie foto), de andere was Kantje's Amethist.    Als 5-jarige pony boekte Jeroen al mooie successen met Amethist, en fijn om te zien dat het nu ook prima lukt met Kobe Hendrickx.
De winst in de Grote Prijs Pony's was eveneens voor België met Goliath van de Groenweg en Arnaud Gaublomme.
Met het Belgische team werden de pony's eveneens 2e.  Ook daar maakte Amethist met Kobe deel van uit.


De ponytijd van Jeroen, die is al even achter de rug.   Maar jonge paarden opleiden, dat blijft een passie.   Het brengt hem ook resultaat, want met de zelf opgeleide Habelle van het Netehof lukt het ook al aardig.   Deze merrie is pas 6 jaar, en behaalde zaterdag een 10e plaats in de 1.30m proef op de Gold League wedstrijd in 's Gravenwezel. Resultaten via de link.     Zijn 7-jarige kampioenenpaardje Gretel was er ook bij na eventjes rust gehad te hebben. Ook met Gretel een dubbel foutloze omloop.   Jeroen zal zelf nu 2 weken achter de boeken duiken, de examens komen er aan.
Na de examens een nieuwe uitdaging voor Jeroen.    Hij zou graag meedoen aan het Belgisch Kampioenschap juniors, van 27 tot 30 juni in Pottes.

De grote kwaliteit van Jeroen is dat hij super koel kan blijven.   Deze week komt het er voor Patrik ook op aan om de rust te bewaren.  We gaan er dan ook niet verder over uitwijken.   Hij gaat dit weekend met Uletta en Withney naar het Poolse Sopot.     We wensen de Belgische delegatie daar heel veel succes.   Vooral vrijdagnamiddag 14 juni supporteren voor het Belgische team.    De 4  ruiters komen uit deze delegatie:   Rik Hemeryck, Jos Lansink, Dirk Demeersman, Ludo Philippaerts of onze eigenste Patrik Spits met Withney.