24-02-2014

Neef Jorich Spits provinciaal kampioen pony's ! Thibeau & Hightrick 2e in stijl D licht.

Waar onze zoon Thibeau Spits stuntte op de vorige M indoor door de reeksen C midden en D midden te winnen, was het deze keer onze neef Jorich Spits die aan de dubbele winst was.     De eer voor Jorich was nog groter, omdat dit het provinciaal kampioenschap LRV was.   Jorich is aan zijn laatste seizoen bij de pony's bezig.   Al enkele jaren vormt hij een vaste combinatie met zowel Galinka als Wolf.   Met Galinka was Jorich er ook al 2x in geslaagd om deel te nemen aan het Europees kampioenschap Eventing.  Vorig jaar in Arezzo behaalden ze bovendien een top 20 plaats.    Jorich toont meteen ook dit jaar dat hij in vorm zit.
Knap werk van Jorich en veel andere ruiters van het gewest Turnhout, waardoor het LRV gewest Turnhout meteen ook de nieuwe provinciale kampioenen intergewesten werden!    Voor  Fons en Jeanne Kooremans toch een speciaal moment, want naast hun kleinzoon Jorich Spits in C midden (Wolf) en D midden (Galinka), was er een derde titel voor kleindochter Michèle Malisart in de reeks D licht.

Deze laatste titel van Michèle Malisart zal ook wel in Kontich gevierd worden, waar grootvader Paul Malisart terecht fier mag zijn op zo'n prestatie.
In Kontich zelf gingen we ook met één titel aan de haal, en die was voor Caro Belle de Hornois met Hiawatah in de reeks B licht.    In deze reeks maakte onze 8-jarige dochter Lauranne Spits geen enkele fout met haar pony's Tino en Saartje.  Ze behaalde met een dappere poging een knappe 8e plaats met Saartje.

Door een collectief sterke prestatie, kwam ons gewest van Mechelen op een 2e plaats na Turnhout.     Onze zoon Thibeau Spits was goed voor een 2e plaats in de stijl in D licht met Hightrick, na Floor Anthonissen.
De reeks D midden stijl werd gewonnen door Jasper Peeters, maar ook Thibeau werd goed beloond met een 3e en 5e plaats. 

Slechts 1 combinatie deed het in de reeks D midden barema A ook foutloos in de barrage.     Het was Jorich Spits met Galinka, die bovendien een prima chrono had gerealiseerd.    Met Corne's Juliette wou Thibeau op safe rijden, maar dan die ene balk..     Hij werd verwezen naar de 5e plaats.  Als laatste combinatie kwam Thibeau binnen met Kadans van de Groenheuvel.   Kadans sprong het hele weekend al fantastisch, waardoor hij op zaterdag ook mee in de Naborcup goed was voor de 4e plaats.    Op zondagavond sprong hij zijn 4e parcours zonder fouten.   In de barrage wou Thibeau toch nog gokken op de tijd ook.  Eén wending misschien iets te scherp genomen,en dan teveel vertrouwen en te weinig been..
Even een misverstand,  maar daarna ging het wel prima.  Weeral foutloos over de hindernissen, maar meer dan de 8e plaats zat er zo niet in.

Patrik was tegelijkertijd actief op het CSI** te Lier.     Hij had zijn zinnen gezet met Withney op de Grote Prijs.  Withney sprong wel goed, maar 1 fout hield hen uit de barrage..         Op zaterdag was er een mooie 4e plaats voor Va-Vite en neef Jeroen De Winter in de 1.40m proef.

Dolce Vita (Darco x Saygon) maakte een geslaagd internationaal debuut.    Ze werd met Patrik zondagavond 2e in de 1.30m proef.    Haar zoon Krezip Dwerse Hagen mag zich ondertussen klaar maken voor de BWP- hengstenkeuring in Moorsele op 21 en 22 maart.

We weten dat onze sport niet eenvoudig is, en dat je goede momenten moet koesteren.    We volgen ook graag de paarden op die van hier uit vertrokken zijn voor hun verdere carrière.
Het doet ons plezier dat we terug een overwinning zien voor Citizenguard Cadjanine Z.    Op de website van Zangersheide lezen we het volgende:

De inmiddels zevende Ruby et Violette WEF Cup op donderdag in Wellington is gewonnen door twee Brazilianen. Aangezien meer dan honderd combinaties aan de start kwamen, werd de proef ontdubbeld en het prijzengeld verdubbeld naar $250.000. Alvaro de Miranda won met AD Uutje (Monaco) het A-gedeelte door de snelste tijd van het ganse pak neer te zetten. Het is meteen zijn tweede overwinning in deze donderdag GP dit seizoen. Rodrigo Pessoa en Citizenguard Cadjanine Z (Cannabis Z) waren een fractie langzamer en wonnen deel B. Yuri Mansur (Amor, v. Namelus R) noteerde de derde tijd en werd zo tweede in deel A. Drie Brazilianen domineren de WEF Cup in week zeven en zorgen zo voor een vroeg Braziliaans carnavalfeestje in Wellington.

Deze dagen weinig tijd voor feestjes, want we concentreren ons graag op de Troostwijk - internetveiling.  
Dan kunnen we toch fier meedelen dat we een dochter van diezelfde Cadjanine in onze collectie hebben.
We hopen dan ook een goede nieuwe plaats te vinden voor Valeska DH Z (Va-Vite x Cadjanine Z).

Op sportief vlak kijken we dit weekend uit naar de   CSI** Gent, waar zowel Patrik als Jeroen De Winter aan de start verschijnen.