15-03-2016

Nooit zo blij geweest met een overwinning van een ander... Fair Faith nationaal kampioen BL komt!

Al een hele tijd waren we op zoek naar een B pony voor onze dochter Catherine Spits.  Al 2 keer hadden we die gevonden,  en zou die komen na een kampioenschap of wedstrijd, waar die nog aan zou deelnemen.   Geen van beide keren is die pony gebracht.  

We bleven op zoek gaan, en we vonden met de hulp van tante Diane Kooremans (meter van Catherine) op het provinciaal kampioenschap in Broechem een pony'tje dat ons zeker aanstond.  
Het was Fair Faith, uit dezelfde club als die van Diane.   In principe kwam ze nog niet te koop, maar toevallig kwam het toch vorige week in een stroomversnelling.    
Fair Faith zou te koop komen na het nationaal kampioenschap B licht, wat vorige week zaterdag zou verreden worden.


Een lichte paniek om terug als 2e te komen, en we hadden besproken met de amazone Laura Petit dat we al vrijdagavond 11 maart mochten komen kijken.  Ik had ooit aan Patrik wel beloofd dat ik geen pony zou kopen zonder zijn advies, maar hij zat in China.  Wegens hoogdringendheid, dachten we wel dat we deze keer een uitzondering mochten maken.

Bovendien had Patrik ook één van de pony's van Catherine verkocht naar China.  We weten dat er weldra afscheid zal moeten genomen worden van Flore.   Even overlegd met schoonzus Diane, en we vonden dat we het zelf ook wel konden beslissen.  We gingen het buikgevoel volgen, en natuurlijk kreeg Catherine het laatste woord.

Ze had enkele sprongetjes gedaan, ook in dressuur ging het top.  We wisten wat de vraagprijs was, en voor ons was die prijs OK.  Catherine mocht beslissen bij het afstappen. Een kus in de hals zou betekenen dat Faith naar ons mocht verhuizen, gewoon een klopje in de hals bedanken voor de leuke rit, maar dat het daar bij zou blijven.   Die kus sprak dan ook boekdelen.

Ik was na de vorige mislukte aankopen eigenlijk echt in paniek, en ik had ook het geld al bij. Financiën geregeld, zodat Faith in alle rust en kalmte met haar amazone Laura Petit naar het nationaal kon gaan in Oud-Heverlee. 

We zijn dan ook gaan supporteren, en zagen Laura en Fair Faith met een snelle barragerit de overwinning binnen halen.    Net daarna hebben we Patrik dan ook maar op de hoogte gebracht dat we een pony hebben gekocht, en dan nog wel de nationaal kampioen B licht.  Wat een opluchting!   We geven Laura en haar familie nog graag de tijd om afscheid te nemen, want ze maakte daar al maar liefst 7 jaar deel uit van de familie.   En wij zullen ze zeker met open armen ontvangen!  Op de Groentenjumping wil Catherine alvast haar debuut maken met Fair Faith.  We kijken er mee naar uit!  We hebben er eerlijk vertrouwen in, Fair Faith!  Met dank aan Laura en Kara Petit, en mama Monique Berckvens.  We weten hoe gevoelig zoiets kan zijn, en jullie mogen heel zeker zijn, dat ze een goede nieuwe thuis heeft gevonden, in leuk gezelschap van Sunny, Cleo, Kiliwach, Mira, Tino, Calvin en co....