10-09-2014

Noteer alvast in agenda; woensdag 12 november.. Tweede internetveiling ism Troostwijk.

Het ene Wereldkampioenschap is achter de rug in Caen, of er komt bijna een volgende aan in Zangersheide!  Allebei met zijn eigen accenten, met haar of hun kampioenen. 

Vorige week konden we mee genieten van een topspectakel bij de final 4.    Hoe een tijdfout plots zo'n belang kan hebben.   Dat is de sport, heel mooi dat Jeroen Dubbeldam het met een blanco score heeft kunnen winnen voor Nederland, en ook Frankrijk tekent zoals in het landenklassement ook in het individuele voor het zilver, met Patrice Delaveau.  Hij had zonder die ene tijdfout een barrage uit de brand kunnen slepen, maar zo ver hoefde het dus niet te komen.

Volgende week in Zangersheide zullen er op het Wereldkampioenschap zeker en vast barrages bij te pas komen.  Voor het Belgisch kampioenschap is de kans op een barrage heel wat kleiner, omdat er op de openingsdag woensdag bij de eerste manche een jachtparcours al zorgt voor een eerste klassement, waarbij enkel de winnaar op woensdag op 0 kan blijven staan.   

Volgende week hebben we 4 paarden in Zangersheide, die graag onze aandacht krijgen.     Patrik zal met Dolce Vita DH (Darco x Saygon) het Belgisch Kampioenschap rijden,  bij de 5-jarige paarden zien we Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton) met onze Jeroen De Winter, bij de 6-jarigen is het Delphine Goemaere die met Kaspara DH rijdt ( een dochter van Hip Hop, in mede-eigendom met Joe Clee), en bij de 7-jarigen zien we graag Patrik en Veneto DH Z  aan het werk, de zoon van Va-Vite met Withney.
 
Thibeau heeft al een hele tijd ervaring bij de paarden mogen opdoen met Vicenza Rosa, de volle zus van Veneto, en eveneens 7 jaar.   Sinds een drietal weken heeft hij daarboven op nog een klepper van formaat onder het zadel, met Wish (Lux x Indoctro).     Wish had heel wat ervaring met Suzan Tepper en Jur Vrieling, en dat blijkt toch ideaal.
Voorlopig zijn ze goed voor 4 foutloze wedstrijden op 4 deelnames.     Ook Marnick lijkt een nieuw tof paard gevonden te hebben met Vittangi DH Z (Va-Vite x Gotspe).   Deze week mogen ze nog met de paarden op wedstrijd bij de Vor in Bonheiden op zondag,   op zaterdag zijn het de pony's die onze aandacht krijgen op de pony challenge in het Azelhof te Lier. 

Dat er tijd kruipt in de opleiding van de kinderen is wel zeker.  Ondertussen proberen we ook nog meer dan 50 andere kinderen wekelijks te laten rijden bij ons.

Dat vraagt tijd, energie en organisatie.    We hadden reeds begin dit jaar de beslissing genomen om af te bouwen in het aantal paarden dat we bij ons hebben, en we vinden het nodig om nog even op die manier verder te werken.

We zijn achter de schermen aan het werken aan een heel fijne collectie paarden, die we terug in samenwerking met Troostwijk gaan verkopen.

Veel willen we daar nu nog niet over vertellen.  Alleen dat het de moeite waard wordt, dat  je zeker de datums mag noteren, dat je er zeker kan bij zijn en het kan volgen.

De kijkdag is op zaterdag 8 november van 14u tot 17u.    Op afspraak kunnen de paarden dan nog geprobeerd worden op 9, 10 en 11 november.    De biedingen zullen terug uitsluitend gebeuren via internet, en sluiten dan af op woensdagavond 12 november.

Wordt vervolgd....  De volledige collectie zou begin oktober volledig on-line moeten staan.