09-05-2014

Op zoek naar warmte.. Binnen 4 weken schijnt de zon! En welke kleppers gaan er komen?

Als we hier stil zijn, is het teken dat we zorgen hebben..  Deze week hadden we inderdaad nog niet al te veel nieuws gebracht.     Vorige week in Lummen hebben we kou gehad, niettegenstaande de mooie sport die we daar hebben mogen volgen.

We weten dat goed weer de hoofdsponsor is van een concours.  Bij een outdoorwedstrijd is goed weer de helft van het succes.     We zitten zelf exact binnen 4 weken met onze eigen concours, de CSI*** St-Kat-Waver.     We willen er iets moois van maken, maar de laatste 2 weken wil de zon precies niet echt meewerken?   Misschien aan het sparen?

Een andere zorg voor ons was dat er op het Pinksterweekend toch wel heel wat belangrijke internationale afspraken zijn voor heel wat ruiters.    Tot we halverwege deze week via Philippe Guerdat te horen kregen dat zijn zoon Steve aan het overwegen was om de concours van St-Tropez te combineren met onze concours van St-Katelijne-Waver.   De "St" hebben we alvast gemeen, hopelijk ook nog enkele ruiters die de combinatie aandurven.  Dan hebben we zeker een top-affiche.

De 5-sterrenconcours in St-Tropez eindigt op zaterdag 7 juni, en mogelijk neemt Steve Guerdat, de huidige Olympisch Kampioen, het vliegtuig om dan hier bij ons van start te kunnen gaan op zondag 8 en maandag 9 juni!
Het is momenteel nog niet 100% zeker, maar de kans is toch reëel.

Misschien kunnen nog enkele ruiters deze combinatie van wedstrijden overwegen, en als dan de zon toch niet meteen zou willen meewerken,  dan kunnen zo'n kleppers zeker en vast wel de temperatuur de hoogte in jagen!

Wij kunnen dit weekend niet genieten van tropische temperaturen.  We blijven in België voor wedstrijden van jonge paarden in het Azelhof op vrijdag, en voor de cyclus in Kuringen op zondag.  Onze pony's trekken dan weer op zaterdag richting Neeroeteren.   Op zondagavond hebben we binnen ons gezin ook een leuke interne wedstrijd.  Het is de eerste keer dat Patrik het opneemt tegen zijn beide zonen Marnick en Thibeau..    Ze springen alle 3 met een paard mee in de 1.15m in het Azelhof.  

Ons nichtje Mieke Ceuterick deed het in Kuringen alvast opnieuw foutloos met de 4-jarige merrie Kalifa (volle zus van de goedgekeurde dekhengst Krezip).    Mieke gaat er van uit dat ze met deze 4e nulrit aanspraak kan maken op deelname aan het BK van de 4-jarigen in Gesves later dit jaar.

Onze neef Jeroen De Winter kijkt ook uit naar een bepaalde wedstrijd.  Jeroen is geselecteerd met Va-Vite voor deelname aan de CSIO juniors in Bonheiden.   De landenwedstrijd wordt verreden op vrijdag 16/5, en de kans is dus groot dat Jeroen mee in het team zit.   Laat ons hopen op een goed resultaat!

Volgende week zal Patrik ook internationaal deelnemen, aan Jumping Kapellen van 15 tot 17 mei.
Onze Withney zou tegen dan ook terug voldoende hersteld zijn om mee te gaan, gelukkig maar!

Withney is voor ons altijd een paard waar je mee op "oorlog" zou kunnen vertrekken, ze gaat steeds door een vuur.

Gelukkig hebben we nooit een echte oorlog meegemaakt.  We zijn zelf wel gaan kijken naar de musical 14-18, in de Nekkerhal in Mechelen.   Voor ons is het "de Nekkerhal, anders bekeken",  er deden zelfs ook paarden aan mee, maar het is toch heel wat anders dan Jumping Mechelen.    Allebei bijzonder, en zeker nu ook de moeite om eens tot in Mechelen af te zakken.

We gaan dit jaar met de Groentenjumping en St-Kat-Waver zeker iets doen rond het gegeven van deze musical, als wedstrijd voor het publiek.   Dit wordt zeker en vast vervolgd!

Nog exact 4 weken.  De zon is besteld, ideeën doen we nog elke dag op, en het zal zeker vorm krijgen.
Iedereen is alvast bijzonder welkom voor onze internationale wedstrijd van 6 tot 9 juni 2014!