08-09-2015

Organiseren in stijl; even bekomen van Stephex Masters !

 De aanwezigen waren het er allemaal over eens, deze organisatie was klasse!    De grote afwezige was spijtig genoeg de zon, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door de rest.  Er werd aan het kleinste detail gedacht, om het iedereen zo goed mogelijk naar zijn zin te maken.

En dat er sport te zien en te beleven was!    Dankzij o.a. de reportage op Sporza zal er ook nog lang over deze organisatie nagepraat worden.   Zelf waren we ook heel tevreden om mee te kunnen doen, en dan mogen we toch een overwinning noteren voor onze neef Jeroen in de openingsrubriek met Acajou, in eigendom van de Stephex Stables. 

P
atrik heeft zowel met Dolce Vita als Verdi vd Withoeve ook dappere pogingen ondernomen, maar dikwijls dat tikkeltje pech.

We blikken dan toch gewoon dankbaar terug op het fijne weekend dat we dichtbij huis hebben gehad, en we hopen dat het Stephex team in de toekomst nog dergelijke organisaties op poten kan zetten.  Daar heeft heel de paardensector alleen maar baat bij.

En dat we van geluk mogen spreken in België, dat zullen we ook volgende week mogen ondervinden.  Het team van Zangersheide staat ook al jaren garant voor prima organisaties.   Dit jaar mogen we met een heel wat paarden richting Zangersheide vertrekken.

Daar zal alles starten op woensdag 16 september met de eerste manche van het Belgisch kampioenschap seniors.  Net op tijd hebben we hem gevonden, maar we weten dat hij voldoende in zijn mars heeft, om daar hopelijk toch in finale te geraken.  We duimen alvast voor Patrik met Verdi vd Withoeve, die als 1 van de 40 mag deelnemen. 

In het wereldkampioenschap van de 6-jarige paarden komt Patrik aan de start met Belissimo Z (Bamako x Chin Chin), onze dekhengst Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton) en we kijken ook erg uit naar de prestaties van Patrik met Jacobien Dwerse Hagen.  Zelfs Thibeau denkt dat hij volgende week dan toch maar moet thuis blijven van school om zijn papa de nodige tips te geven, als het over deze Jacobien aankomt....     We hebben er dan ook wel een speciale band mee!

Bij de 5-jarige paarden tenslotte nog Veracruz DH Z (Vertigo x Cento Lano).     Het wordt de moeite waard om volgende week eens af te zakken naar Lanaken.  Meer info via deze link. 

H
et volgende weekend hebben we het provinciaal tornooi LRV pony's.   Thibeau voert het klassement aan in D midden, in de stijl.    Vorige zondag op het LRV tornooi van Mol, heeft hij daarvoor nog enkele belangrijke punten gesprokkeld dankzij een mooie rit van Hightrick.  Benieuwd of ze zondag ook nog iets in petto hebben.  Het provinciaal kampioenschap LRV vindt plaats in Westerlo.