30-06-2015

Over durven, dromen en doen! Knokke Hippique; het publiek is grote winnaar!

  Tot in de puntjes verzorgd, geen detail vergeten, het publiek enorm verwend!   Bij alle ruiters was er overal hetzelfde gevoel, Knokke Hippique was er bonk op.   Ons respect en felicitaties gaan uit naar het Stephex team en iedereen die dit initiatief heeft gesteund. 

Fijn dat ook het publiek massaal is komen kijken, of hoe je paardensport dichter bij het publiek brengt.
Het was een gewaagd concept, maar heel zeker geslaagd, amai!

Toch willen we er meteen aan toevoegen dat elk initiatief van elke organisatie door ons gerespecteerd wordt.  We gaan graag een heel jaar op jumping, maar dit was toch wel echt jumping-vakantie...

We hadden zelf dan ook onze 2 toppertjes bij, waar we ook dit weekend echt op mochten rekenen.   De 6-jarige Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite uit halfzus van Westside vd Meerputhoeve) blijft het zo simpel en fijn doen.   Met een 3e plaats in de 1.20m proef en een 8e plaats in de 1.30m proef op vrijdag met foutloze omlopen,  tussen de juniors, waren we best tevreden.

Freestyle vd Withoeve heeft vorig weekend wel echt gestunt.  Hij was goed voor de 2e plaats op vrijdag, een overwinning in de 1.25m proef op zaterdag, én een tweede overwinning in de 1.20m proef op zondag.  Een glunderende Thibeau mocht een kleine Yamaha in ontvangst nemen!  Chique!

Onze neef Jeroen De Winter had ook wel graag van start gegaan in Knokke, maar hij had 4 paarden te rijden op de nationale wedstrijd LRV jonge paarden in Nieuwenrode.  Ze zullen het daar geweten hebben dat hij er was!

Bij de 5-jarige paarden had hij nog pech met Kaja vh Netehof, met één fout in de barrage, maar bij de 4-jarigen was het wel raak.   Daar werd op stijl gejureerd, en de volle zus van Diamanthina en Emerald vh Ruytershof kon de jury wel bekoren.  Jeroen won de 4-jarigen met L'Innocence van het Meulenhof,  en werd bovendien nog ex aequo 2e met de BWP dekhengst Leandro VG.

Onze Jeroen heeft iets met kampioenschappen, want heeft toch al vaak een erelint mogen ontvangen.  Ondertussen heeft hij een palmares om U tegen te zeggen.   Hij blijft een echt voorbeeld voor onze jeugd.  En nu gaan we heel even terug in de tijd. 

We gaan terug naar 30/4/2013, en lezen opnieuw het niewsbericht op deze website:  

Gelezen?  Dan zie je dat er de ambitie was om ooit samen met onze zoon Thibeau Spits naar een EK te mogen gaan.  Sinds dan hebben we ook geprobeerd om paarden te zoeken, en de scholierenwedstrijden te doen. Dat was toch niet zo simpel allemaal.  
Vorig jaar waren we er zeker nog niet klaar voor bij de scholieren, maar mocht Jeroen wel gaan met Gretel bij de juniors.   Spijtig genoeg  was Gretel een week voor ze normaal moest vertrekken naar dat Europees Kampioenschap niet in vorm.

Dit jaar wordt het Europees Kampioenschap scholieren en juniors gereden van 10 tot 16 augustus in Wiener Neustadt (Oostenrijk).    Volgende week in de Sentower zou er zowel voor Thibeau, als voor Jeroen nog een belangrijke selectie-wedstrijd daarvoor zijn.    Maar nu voelen we ook al wel dat de timing niet ideaal zou zijn.    Het EK valt samen met het BK jonge paarden in Gesves, maar ook met het LRV tornooi van de club van Kontich, waar we met onze kinderen Thibeau, Catherine en Lauranne lid van zijn.  

Momenteel zijn er nog heel wat jeugdruiters die terecht hun dromen proberen te volgen en te realiseren.   Van Jeroen hebben we ook geleerd om nuchter te zijn, en te relativeren.  Als het niet lukt, hebben we toch veel ervaring opgedaan, en is er nog steeds een alternatief.  .  Maar toch, als we voelen dat de paarden in vorm zitten,  zou het toch wel een unieke belevenis zijn...    We blijven er kalm in, en blijven ook alle wedstrijden, ook die van volgende week,  bekijken als een leerschool.

Voor Patrik was het voorbije weekend in Canteleu ook vooral één om de jongere paarden ervaring bij te brengen.  De 7-jarige Donckervoort liep er zaterdag mee in de FEI rankingproef, en deed dit schitterend.   Ze kregen wel een fout, maar bij het zwaardere werk komt zijn klasse en vermogen naar boven.    Patrik had 3 krachtpatsers bij, en koos de oudste van hen voor de krachtproef.  Een goede beslissing, want Verdi vd Withoeve ging mee tot over een muur van 2.09m.  Daarna heeft Patrik verkozen om Verdi te sparen met het oog op de GP op zondag.    Twee ruiters gingen wel nog door, waardoor Verdi mooi 3e werd.  Ook in de Grote Prijs was Patrik zeker tevreden over de manier hoe hij sprong.  Nog wel niet foutloos, maar dat is een kwestie van geduld.  

Het volgende weekend komen vooral de jongere paarden terug van stal, voor de HGVBB wedstrijd in het Azelhof.  Daar zijn we graag op zaterdag en zondag te gast.   Onze pony's trekken zaterdag nog naar de Gouden Laars wedstrijd in Turnhout.