27-10-2016

Patrik coach-opdracht in China, José Thiry vervangt Patrik in Algerije op CSI*** Mostaganem.

Patrik is voor 2 weken vertrokken voor een coach opdracht in China.  Hij moet de ruiters van het Guangdoung team zo goed mogelijk voorbereiden voor het Chinees kampioenschap van volgende week in Shangai.  Als de samenwerking nu goed verloopt, zou Patrik een opdracht voor langere termijn overwegen, met als doel de  ruiters voor te bereiden voor de Chinese Games van 2017.  Uiteraard wil Patrik zelf nog heel graag op wedstrijd gaan, en eigenlijk had hij voorzien om nu 2 weken naar Algerije te gaan, voor de CSI*** Mostaganem in Algerije.


De paarden hebben na een week rust in Spanje de doortocht gedaan naar Algerije, samen met de vervangende ruiter José Thiry.  Hij zal 2 wedstrijd weekends de teugels overnemen van Verdi Vd Withoeve en Jericho.   Mounir Mehenni rijdt in zijn thuisland Algerije onze hengst Donckervoort.  Resultaten van deze wedstrijd te vinden via deze link.  


Ondertussen had Patrik zondag zijn tweelingdochters Catherine en Lauranne op het ruiterpad nog enkele instructies gegeven.  Gisteren mocht ik met onze lady's richting een selectiewedstrijd voor het stijlspringen in jumping Mechelen gaan.  Die wedstrijd ging door in Bilzen.  Ze deden het allebei heel mooi foutloos.  Catherine en Pasquimel waren goed voor de 16e plaats, maar wat glunderde Lauranne toen ze haar punten en de einduitslag zag!  Zij was de winnares met Hightrick!

Zaterdag doen we in Oud-Heverlee een volgende manche, en dan hopen we de deelname veilig te stellen voor de halve finale.     En uit die halve finale, komen de finalisten voor Mechelen.  Nog een hele weg te gaan, maar toch alvast goed van start gegaan!