06-07-2016

Patrik naar CSI*** Knokke, Thibeau naar Loenhout voor Beker van België Pony's.

Terwijl we nog aan het nagenieten zijn van goede resultaten tijdens de Euroregio Sentower, is Patrik al toegekomen op de concours van Knokke.    Hoe verwend mogen we worden als ruiter, laat ons gewoon genieten van de inzet van de organisatoren.  Waw!!!
 
Het moedigt de ruiters dan ook aan om het beste van zichzelf te geven!   Vorige week maakte Patrik zich op voorhand sterk dat hij als enige met Juragold Bormes meer prijzengeld zou verdienen dan de 3 kinderen Thibeau, Lauranne en Catherine samen.
Meer zelf, diegene die het minste prijzengeld zou verdienen, zou op zondagavond bij terugkomst moeten trakteren op een snack voor ons gezin, in ons favoriete eet-café de Seats.
Catherine en Thibeau vlogen er op dag 1 meteen 1, en Catherine won al een proef met 150 euro prijzengeld voor haar, Thibeau had klassementen voor een totaal aan 350 euro prijzengeld...

Bij Lauranne en Patrik wou het niet echt lukken, en zondagochtend waren zij de enigen zonder prijzengeld, ook al waren er bijzonder dappere pogingen.     Lauranne had dan nog maar 1 kans met Hightrick in de finale 1m, en ze reed alsof haar leven er van af hing, chique!   Ook Lauranne mocht 150 euro prijzengeld achter haar naam zetten...    Catherine nam daarna met Sunny opnieuw het zeker voor het onzekere.  Onze Sunny had dan ook met de hoogte van 80cm geen enkel probleem, en hij wist ook de laatste proef te winnen!  Op dat moment waren Catherine en Thibeau zeker dat ze niet moesten betalen. 
Je weet uiteraard nooit wat de papa Patrik zelf nog uit zijn mouw schudt tijdens de GP.
Het ging zowel voor hem, als voor Thibeau in de GP 1.25m bijzonder goed in de basisomloop, ze plaatsten zich bij de 11 barragisten van de 60 starters.    Thibeau met Freestyle reed een barrage uit het boekje, wat uiteindelijk goed zou zijn voor de 3e plaats.  Patrik heeft nog maar pas de 7-jarige Juragold Bormes onder het zadel, maar deze eerste kennismaking was meteen prima bevallen.  Ze kregen wel een fout in de barrage, met een klassement en 25 euro prijzengeld tot gevolg...   Spijtig dat we zondagavond te laat thuis waren, maar dat avondje Seats houden we toch tegoed!

Morgen mag Patrik van start gaan op de CSI*** Knokke met Verdi vd Withoeve en Dolce Vita.
  We hebben er zelf super herinneringen aan van vorig jaar, toen Thibeau daar ook 2 proeven won met Freestyle vd Withoeve.  Gewoon daar al kunnen zijn, is bijzonder.    We hopen alsnog ook zelf met de kids richting Knokke te kunnen gaan, de concours is nu over 4 weken, dus dat moet ergens nog wel kunnen ingepland worden.   Sowieso gaan we dit weekend richting Loenhout voor de Beker van België pony's, waar Thibeau zal deelnemen.  Ook onze andere kinderen Marnick, Catherine en Lauranne zullen er graag in de nevenproeven starten.   

Patrik mag direct van de ene prachtconcours naar de volgende, want  op maandag 11/7 start in Valkenswaard de wedstrijd voor de jonge paarden, waar hij Donckervoort, Jacobien en Belissimo zal meenemen.   Halverwege die week is er wissel van de wacht, en mag de jeugd overnemen in Valkenswaard.  Die kans laten we niet liggen, en Thibeau zal dan met de pony Cleostrade naar Valkenswaard gaan vanaf 14/7/16. Cleo was vorig weekend alvast in prima vorm.  Ze kreeg in de GP pony's een twijfelachtig voetje in het water, spijtig dat ze niet doorkon naar de barrage.   Maar gelukkig hebben we nog uitzicht op tal van leuke wedstrijden, het zal nog wel eens lukken!    In Valkenswaard met de pony's moeten we het wel zonder coach papa Patrik Spits doen, hij gaat dan enkele klanten bezoeken in China, en gelijkertijd ginder coachen.    

Voor Lauranne is de vakantie minder goed begonnen.  Vanochtend toch al even langs spoed mogen passeren, nadat ze wentelteefjes zelf wou bakken.  Boter opgespetst in haar gezichtje, met 2e graads brandwonden.  Dapper als ze is, gaat ze normaal dit weekend wel meerijden in Loenhout, maar we moeten een week haar gezichtje wat afschermen en elke dag nieuwe compressen met zalf...   Jammer, maar het zal wel genezen...