08-06-2014

Patrik wint zijn tweede proef van het weekend

Patrik Spits heeft net als Sven van Dijck en Bart Clarys zijn tweede overwinning van het weekend te pakken. Hij won de finale voor 7-jarigen. Deze 'Prijs Sea Coast' stond op een hoogte van 1m40 gebouwd. Ondanks het technisch moeilijk gebouwde parcours wisten er toch 18 van de 41 combinaties zich te plaatsen voor de barrage.
Spits ging als één van de laatste combinaties van start en zette met Veneto DH Z (v. Va Vite) een tijd neer van 37:07 seconden. Eiken Sato kwam nog aardig in de buurt met Hidalgo VG (v. Quadrillo), dit in 37:63 seconden. Kristof Cleeren en de fijn springende Biskit SDD werden 3e in 40:26 seconden. Erica Swartz sprong met Carlow vd Helle naar de 4e plaats. Op de 5e plaats eindigde Jerome Guery met Handor van 't Roosakker. Gudrun Patteet & Binari v't Zwartwater waren goed voor de 6e plaats. Jose Thiry (Blida de Rosseignies) en Kirsten Rombouts (Benji vh Goteringenveld) namen de 7e en 8ste plaats voor hun rekening. Damien Haelterman deed het ook foutloos met Houston C&C, zij eindigden op de 9e plaats. Jeroen Appelen was met Atlas van Kapelhof de snelste (36:85) maar kreeg een springfout op de laatste hindernis.