10-10-2014

Selectie van Troostwijk-veiling weldra on-line. Tevreden eigenaars na vorige veiling!

 Ondertussen kijken we uit naar de terugkomst van dat ene paard Withney uit Brazilië.   Omdat het vluchtschema gewijzigd is,  moeten er de nodige vergunningen gevraagd worden om Withney terug naar Europa te laten vliegen.
Nu hebben we het geluk dat de gezondheid van Withney terug in orde is, maar de pech dat ze zich juist bevindt in een zone waaruit paarden niet vrij mogen vliegen naar Europa.   In de omgeving van Sao Paolo, Brazilië is er een bepaalde ziekte onder de paarden, waardoor export vanuit dat gebied naar Europa uitgesloten is, zolang die ziekte daar niet is uitgeroeid.

In ieder geval kan Withney niet in contact geweest zijn met besmette paarden, omdat ze de quarantaine-zone niet heeft verlaten.  Als dat bewijs hopelijk vandaag nog kan toekomen op het Duits ministerie, kan er toestemming gegeven worden om te vliegen, en kan dan de vlucht georganiseerd worden.  
Onze vrachtwagen zal zeker klaar staan.

Withney houdt ons zeker bezig, maar thuis willen we voor de rest ook zorgen voor veel meer paarden.  Dat vraagt tijd en energie, tijd die we soms te weinig hebben met onze opgroeiende jeugd.

In het voorjaar hebben we een eerste  internet-veiling gehad in samenwerking met Troostwijk, waar we  toch heel wat paarden naar goede adressen hebben kunnen verkopen.  Achteraf hebben we van heel wat nieuwe eigenaars ook lovende commentaren gehad, dat doet steeds deugd. 

Eén van die paarden die destijds vertrok is de fokmerrie Freestyle, die we verkocht hebben naar de familie Raman.
Freestyle was drachtig, en we kunnen constateren dat ze een bijzonder chique veulen ter wereld heeft gebracht.  Het veulen  O Neill van de Kattenheye  is dan ook terecht geselecteerd voor de BWP Auction Antwerp morgen in het Azelhof te Lier.       Daarnaast doet bvb Corwin het prima in Duitsland, en springt Caveman DH  als 6-jarige verder succesvol onder het zadel van Wesley Heydens.
 
We zijn nu volop aan het voorbereiden voor onze tweede internet-veiling in samenwerking met de Firma Troostwijk.  Het is voorzien dat de veiling zal afsluiten op woensdag 12 november, met een kijkdag op 8 november, en verder willen we ook zoveel mogelijk persoonlijk bijstaan met raad en daad. 
Ook in deze collectie zijn er enkele bijzonder fijne concourspaarden, van regionaal tot internationaal niveau.   
Enkele van die paarden die geselecteerd zijn voor de veiling hebben het vandaag al schitterend gedaan in het Azelhof.
Erinde van het Goovahaf werd 5e, Tennessee werd 6e in de 1.15m proef.   De volledige collectie zullen we zowel hier bij ons op de website, als ook de verantwoordelijken bij Troostwijk op hun website  zo snel mogelijk on-line brengen.