28-11-2016

Selecties voor Mechelen zijn binnen! Met glans! Marnick wint laatste kwalificatie in Sentower.

 Patrik heeft er een meer dan verdienstelijk weekend op zitten in het mooie domein Camelot in China.  Zijn eigen prestatie was niet meteen top, maar uiteraard ben je afhankelijk van het paard dat je wordt gegeven.    De prestaties van de ruiters die hij gecoacht heeft, waren heel goed. Iedereen tevreden!

Vooral tevreden dat Patrik nu voor een hele tijd in België is, en dat hij zichzelf kan voorbereiden naar Jumping Mechelen toe. 
En dat hij ook onze kinderen extra kan coachen.

De selecties hebben we gelukkig weten veilig te stellen!  Marnick en Thibeau waren gisteren naar Sentower gegaan voor hun laatste kwalificatie Jumping Masters, waar de finales plaats vinden in Mechelen.  De resultaten van deze wedstrijd via deze link. 

M
arnick won met Carlina de 1.20m proef!   Thibeau wou zijn selectie met Freestyle veilig stellen, en nam niet de meeste risico's.  Goed plan, want nu is hij met de 5e plaats er ook zeker bij.  Verder deden Marnick en Vaudou de Carmille (Diamant de Semilly) en Thibeau met Juragold Bormes het ook dubbel foutloos.  Eveneens goed voor een ticket voor Mechelen! 
Bij de pony's voert Thibeau met Kantje's Feiko het klassement bij 1.10m aan, en ook Kadans zit in de top bij de 1.20m ponyproef.   Bij de pony's zien we hen dan al zeker in Mechelen, en hopen we nog dat Thibeau met Cleostrade kan geselecteerd worden voor de internationale ponyproef, en hopen we dat zowel Patrik als Thibeau ook nog internationaal aan het werk zouden kunnen. 

Maar tevreden zijn we met elke selectie, en na de halve finale stijlspringen jeugdcup op zaterdag, mogen we er nog 2 aan het lijstje geselecteerden bijvoegen.  Lise Fol reed er met de hengst Hippios du Grand Routheux naar een 5e plaats, onze Lauranne Spits wist 3e te worden met Hightrick.   Via deze link kunnen de selecties gevonden worden, bij de grote maat pony's zijn we er dus graag bij op 26 december  

V
oor Catherine en Lauranne werd het een druk weekend, want na zaterdag in Oud-Heverlee, mochten ze zondag naar de eerste provinciale M indoor in Lille vertrekken.  En wat deden ze het prima.  Catherine was 3e in de reeks BL met Fair Faith, Lauranne was 4e met Kiliwatch in CL (zowel in stijl als barema A).   Ook Hightrick deed het schitterend met de overwinning in DL stijl, en qua snelheid was hij goed voor de 9e plaats.    De verrassing van de dag kwam wel in de reeks DM.   Eigenlijk nog een beetje vroeg om onze 10-jarige meiden in deze reeks te laten starten, want toch hindernissen tot 1.10m.  Ze zitten dan ook op schatten van pony's, die hun veilig naar de finish weten te brengen.  En zelfs foutloos!    Ook in de barrage deden Catherine met Pasquimel het opnieuw foutloos.  Ze zouden uiteindelijk 4e worden.   Lauranne met Mistique van het Klavertje waren nog een fractie sneller, en even goed foutloos. Heel tevreden met een 3e plaats.   Het waren deze keer allemaal nieuwkomers in de hoogste klasse DM die met de hoogste prijzen naar huis gingen, met winnares Emma van Doorslaer en Laura Petit op de 2e plaats.  

Het volgend weekend blijven Marnick en Patrik in het Azelhof op zaterdag voor een Gold wedstrijd.  Thibeau trekt naar een volgende manche in het ponycriterium op 3/12 in het Woutershof in Kuringen.