27-01-2017

Sterke comeback voor Patrik met Jacobien! Uitkijken naar de proef vanavond...

De Wen is dan helemaal van start gegaan, en we mogen voorlopig al tevreden terug blikken.  

De pony's deden het goed met in de hoogste rubriek een 4e plaats voor Catherine met Sunny, en klassementen voor Lauranne met Hightrick, Thibeau met Feiko en Mistique.  Patrik reed zich in de 1.30m naar een 3e plaats met Veracruz.

Maar uitkijken was het vooral naar de internationale rubrieken..

De organisatoren van de Wen kwamen naast een top-organisatie, ook nog met een top-ideetje af. 
De winnaar van de eerste 1.40m proef op donderdag, de 1.45m LR proef op vrijdag én de GP op zondag, zou naar huis mogen rijden met een Landrover.  Dit is een sponsor-deal met Garage Peeters.  

Uiteraard is die kans bijzonder klein dat één ruiter daar in zou slagen.  Maar na donderdagavond heeft daar nog maar 1 ruiter kans toe, en dat zou de winnaar van gisteren zijn.

Jeroen heeft voor de hoogste rubrieken slechts 1 ijzer in het vuur, en besloot met Gretel gisteren niet tot het uiterste te gaan.  Ze deden het netjes foutloos.  Onze zoon Thibeau Spits mocht ervaring opdoen met Dolce Vita, ze lieten 1 balk noteren.
En dan hebben we Patrik aan de start.  Hij wil de hoogste proeven deze week starten met Belissimo (Bamako x Chin Chin) die de laatste tijd in goede vorm verkeert.  Hij wou ze bewust geen 3x starten, en verkoos daarom de 1e proef te starten met Jacobien Dwerse Hagen, die nog maar net terug uit blessure komt.
We hebben haar de nodige tijd gegeven, toen ze net de dag voor haar deelname in de finale van het WK 7-jarige paarden forfait diende te geven...  Dat was bad timing ... Vanaf half september zou Jacobien moeten rusten, en na enkele lage rubrieken de vorige weken, zou ze nu echt terug haar comeback maken. 

Nu hadden we op voorhand niet durven hopen, dat het meteen raak zou zijn voor Patrik met Jacobien.. Maar niets was minder waar!  Ze deed zo maar eventjes 3 seconden sneller dan de 2e...   De overwinning was een feit, en zo is Patrik de enige die in het Azelhof nog in aanmerking kan komen voor de auto.  En of we er eventjes van dromen... Ja, wel;..

We houden nog moed tot vanavond..  Hopen en duimen dat Patrik en Belissimo in vorm zitten..   Meer info over startlijsten en resultaten via deze link.   Even doorklikken naar Toon Programma..