20-09-2016

Terugblik op Zangersheide, dit weekend de pony's.. Finale Gouden Laars en LRV kampioenschap!

Mooie sport gezien in Zangersheide, het waren hoogdagen voor de paardenfokkers - en liefhebbers.
Op zo'n BK seniors en WK jonge paarden, gaat het ook nooit zonder emoties.   En soms moet je er even van bekomen om het allemaal een plaats te kunnen geven.

Tot zaterdag zat Patrik met zijn 2 zevenjarige paarden Belissimo Z en Jacobien op schema.  Ze stonden op dat moment 2e en 3e van de rangschikking, nadat ze ieder 2 toprondjes hadden gesprongen.

Jeroen had met zijn 2 paarden Karmelita van den Dries en Leandro VG telkens mooie ronden, maar door pech net niet in die finale!   Bij de troosting op zaterdag liet Jeroen dan weeral zien hoe een toffe paarden hij wel mee had, want Leandro was goed voor een 5e plaats bij de 5-jarigen, en met Karmelita eveneens een 5e plaats bij de 6-jarigen.

Uiteraard is het in Zangersheide te doen om de finales...
Zondag zou alles van nul af aan beginnen, maar op zaterdagavond wisten we al dat dit niet het geval zou zijn voor Jacobien.  Een lichte blessure opgelopen in stal,  maar we mochten geen risico nemen voor erger..
Voor Jacobien zullen er vast nog heel veel mooie wedstrijden komen, maar het was even slechte timing...  We hebben ze uit de wedstrijd terug getrokken, na verder onderzoek vandaag bleek dat het niet ernstig was, gelukkig maar!!!  De juiste beslissing genomen om erger te voorkomen.  We hadden dan ook in Zangersheide nog een ijzer in het vuur.    

Belissimo nam een goede start in de zware omloop van de finale 7-jarige paarden.  Zelfs tot aan de voorlaatste lijn stond de nul nog op het scorebord.  Hij moest als 2e de proef binnen, en als hij het allemaal nog beter bij de andere ruiters had kunnen bestuderen, zou hij achteraf toch gekozen hebben om een pas meer te doen richting het water.   Patrik wou ook geen tijdfouten hebben, en soms maak je keuzes.   Het was iets te hectisch, en ook stijgbeugel kwijt, maar vooral de controle was plots ook weg.    Met nog 4 hindernissen te gaan tot daar, waren ze nog foutloos.  Maar wie zo'n scenario neerschrijft..  Die laatste 4 hindernissen, daar ging telkens een balk tegen de grond..

Een zwaar verdict, maar niets aan te doen..  Dat is de sport, en je krijgt idd maar 1 kans om je proef te doen.   Met Belissimo weten we dat we echt wel een heel fijne op stal hebben, en weldra krijgt ze de kans om verder te werken aan die rust en controle.   Ze gaat mee de trip in Marokko doen, en zal op de CSI*** van Tetouan, Rabat en Al Jadida weldra heel wat ervaring opdoen.. De paarden van Patrik vertrekken al deze vrijdag 23 september, hun eerste wedstrijd daar is voorzien op 29 september.

Geen wedstrijd voor Patrik dit weekend, maar des te meer voor onze pony's.  Zaterdag 24/9  is de finale van de Gouden Laars pony's voorzien in Hulsterlo.  Daar zien we Thibeau graag aan het werk met Don Carlos, Kantje's Feiko, Kadans en Cleostrade.  Op zondag mogen ook onze meisjes Catherine en Lauranne mee, naar het nationaal LRV tornooi in Eksel.  
Lauranne is geselecteerd in DL met Hightrick en Topaz.   Catherine rekent op Sunny in het springen, en Fair Faith in dressuur.  Thibeau mag met Kadans, Hippios en Kantje's Feiko in DM.


Lauranne was vorige zaterdag bijzonder fier dat ze haar eerste kampioenenlint ooit kreeg omgespeld.   En wij uiteraard ook wel trots toen we ze als 10-jarig prutske op het hoogste schavotje zagen staan, en zo op gelijke hoogte kwam.  
Lauranne wist zo met Mistique en Hightrick ook haar selectie veilig te stellen voor de wedstrijd BRP in Jumping Mechelen.    
Blikvanger van de BRP wedstrijd was zeker de 4-jarige Quint van de Groenheuvel, zoon van onze Kadans.  Hij won met glans de wedstrijd van de jonge pony's grote maat op het BRP.   Fijn dat ook Prince Optimus met Valentina Houben met een 10e plaats ook mee naar Jumping Mechelen kan.  Prince kreeg bij ons met Zarah Leemans haar opleiding en  werd vorige maand aangekocht door de familie Houben.  Altijd leuk dat het ook bij de volgende ruiters zo goed gaat! 

Op de foto zien we dan ook een stralende Lauranne, naast Wim Van den Bruel.   Hij was in 2002 mee oprichter van onze VZW Groentenjumping en stond mee garant voor goede organisaties.  Enkele jaren terug koos Wim voor een politieke carrière, met succes!  Hij is ondertussen schepen geworden in Heist op den Berg, maar blijft wel via LRV Heist op den Berg, zijn kinderen en vooral zijn vrouw Martine Michiels (nationaal voorzitster van het bRP) betrokken bij de paardensport. En zo is het steeds een fijn weerzien op wedstrijd.