12-01-2014

Thibeau Spits; een aardje naar zijn vaartje.. Goed op weg met zijn pony's !

De uitdrukking "een aardje naar zijn vaartje", werd bij Thibeau al gebruikt in bvb Jumping Mechelen.  Meestal wordt dit gebruikt als er tegen de klok gereden wordt, want dat doen ze inderdaad allebei wel heel graag..

Ik zie zelf ook wel vergelijkingen in hun karakters als ook even iets minder goed gaat.   Dan wordt het stil, en soms is die stilte heel moeilijk, maar denken ze dat ze het probleem zelf wel kunnen oplossen.   En problemen oplossen, dat proberen ze ook wel te doen.
Het heeft Patrik al ver gebracht, want inderdaad, als een paard eens moeilijker ging, is hij blijven doorzetten en kwamen er achteraf wel resultaten.   Maar meestal was er toch hulp van lesgevers of nuttige tips van buitenaf. 
Alleen kan je nooit alles oplossen.

Met de vader-zoon relatie is het soms ook beter om af en toe te rade te gaan bij andere lesgevers.  De verwachtingen zijn soms te hoog, en je staat daar te dicht bij.     We hebben al het geluk gehad van verschillende lesgevers vanalles te kunnen opsteken, en zo een basis uit te bouwen.

Zo komen ze ook regelmatig bij Maurice Van Roosbroeck op les, toch iemand waar ze zeker naar opkijken.     Onze ponyhengst Kadans van de Groenheuvel doet het fantastisch goed, tot op de hoogten van 1.10m.
Dat bleek ook weer vorige keer op wedstrijd van het ponycriterium in Bilzen, en ook gisteren in 's Gravenwezel viel Kadans in de prijzen met een dubbel nulritje in het 1.10m.  Ook Happy C (5e plaats 90 cm), Hightrick (5e plaats 1m), Sunny (foutloos met Lauranne in 70 cm) Saartje en Tino (ook in de prijzen met Catherine in 70 cm) deden het uitstekend.


Het dressuurwerk bij Kadans mag nog wel wat beter, zeker als Thibeau de overstap wil maken naar het 1.20m.    Vermogen heeft de pony in overvloed, daar zit zeker het probleem niet.   Thibeau is letterlijk een lichtgewicht, en dan kan Kadans toch iets sterker worden.     Maurice raadde ons aan om Kadans toch 2x per week te laten rijden door iemand anders in dressuur.  We moesten op zoek gaan, en we hebben onze ruiter gevonden!
Patrik zelf heeft ondertussen al een eerste keer met Kadans gereden, en dat was voor herhaling vatbaar. 
En zo zijn alle successen die behaald worden, gedeelde successen!    Eén van de mooie prestaties in Mechelen was de 3e plaats in C licht bij de Gouden Teugel LRV.    RTV maakte hierover een mooie reportage, te bekijken via deze link.

Onze neef Jeroen De Winter geeft onze kinderen ook wekelijks les, wat hij schitterend doet.  In de ring zelf doet Jeroen het minstens even schitterend.   Ter gelegenheid van de memorial Guy Caes, de speaker bij heel wat Vor wedstrijden, die ongeveer 1 jaar geleden
overleed na een tragisch ongeval, werd een Masters-proef ingericht op vrijdagavond in het Azelhof.

Het was een sterk deelnemersveld, want maar liefst 5 combinaties stootten door naar de 4e barrage op tijd.  Daarbij onze neef Jeroen De Winter met Va-Vite!    James Peeters reed een snelle tijd en bleef foutloos.   De andere ruiters ondernamen een dappere poging om die tijd te verbeteren, maar gingen in de fout.   Jeroen was de snelste vierpunter met Va-Vite, en dat was goed voor de 2e plaats.

Jeroen werd normaal op vrijdagavond verwacht bij de viering van de sportlaureaten van de gemeente St-Katelijne-Waver.    Omdat hij deelnam aan de Masters was hij daar verontschuldigd.  Thibeau mocht er wel zijn, om zijn prijs in ontvangst te nemen ter gelegenheid van zijn provinciale en nationale titels in LRV.    Ook daar werd bij de huldiging van Thibeau de woorden in de mond genomen "een aardje naar zijn vaartje, Patrik Spits".

Nu vandaag schuiven we misschien Thibeau en Jeroen iets teveel naar voor, maar we merken dat al onze kleinkindjes Ceulemans super hun best doen.   Ze verdienen allemaal evenveel aandacht, maar dat komt zeker.  Alles op zijn tijd!


Elke erkenning doet toch iets, en zo'n laureatenviering is vooral ook goed om de andere sportievelingen binnen de eigen gemeente te leren kennen.     We lezen zelf te weinig de kranten, en we wisten niet dat we in St-Katelijne-Waver zo'n goede triathlete hadden in de persoon van Stefanie Adam.     Een straffe madam, want ze kwam aan het woord om de sport toe te lichten, en wat ze zelf juist gepresteerd had.     Niet voor niets dat ze die avond als Sportvrouw van St-Katelijne-Waver werd uitgeroepen, ze was als beste Belgische vrouw en als 18e vrouw in totaal gefinisht in de Iron Man van Hawaï.   Ze was de eerste niet-professionele vrouw over de finish, ze had de 2e beste tijd ooit behaald over het "fiets-onderdeel" met een gemiddelde van 37,5 km/uur. Opmerkelijk dat ze haar sport beoefent  in combinatie met haar werk als bio-ingenieur én studies geneeskunde waar ze ondertussen het 3e jaar met glans heeft behaald.     Na haar prestatie in Hawaï heeft ze wel een aanbieding gekregen binnen een team, en kan ze dit en volgend jaar als professional starten in Hawaï.  Chique!  Wat ook heel chique was, dat was bij de speech van de burgemeester Kristof Sels die terug blikte op de sportieve hoogtepunten in de gemeente St-Katelijne-Waver in 2013.    Voor hem waren dat de organisatie van de internationale Groentenjumping, met de overwinning van Patrik Spits als kers op de taart, en de prestatie van Stefanie Adam.

Mooi dat de Groentenjumping niet vergeten werd, en het feit dat het geapprecieerd wordt, geeft ons extra energie om door te gaan!


Op sportief vlak doen we het de eerste weken van januari altijd iets rustiger.  Patrik zelf is zijn batterijen aan het opladen (of gezien de jeugdige leeftijd van zijn kameraden die mee zijn, ze helemaal aan het leeg maken..) op een shortski.   Hij zelf noemt dat een hoogtestage, om achteraf beter te kunnen presteren..
In ieder geval is het hem toch weeral gelukt om te ontnappen.   Hij heeft dan ook wel even de tijd.  Volgende week is er enkel de hengstencompetitie in de Sentower op zaterdagavond 18 januari.   Uiteraard volgen we ook graag de hengstenkeuring van het BWP, die doorgaat in de Sentower in Opglabbeek.

We stellen zelf ook een hengst voor, met Krezip Dwerse Hagen (Va-Vite x Darco).       Bij de hengstencompetitie zijn het Donckervoort (Withaker x Carlino) en Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton), die deelnemen bij respectievelijk de 5- en 4-jarigen.