17-07-2015

Thibeau Spits mag mee naar het EK Scholieren! Dat gaat door van 10 tot 16 augustus !

 We hebben er op voorhand wel enkele selectie-wedstrijden voor moeten doen, en deze week zijn de selecties bekend gemaakt voor het Europees Kampioenschap Juniors, Youngriders en Children.  Onze zoon Thibeau Spits doet als 14-jarige mee bij de Children rubrieken, en zijn naam is bij de 5 geselecteerden.

We mogen zeggen dat we met een sterk scholieren-team mogen afreizen naar Wiener Neustadt.
Naast Thibeau, zitten Camille Demollie, Roy Van Beeck, Jinse Van der Haeghen en Léna Lienard in de selectie.

Roy kennen we al geruime tijd van in de Antwerpse LRV pony-werking.  Deze keer zijn het dan geen pony's, maar mogen ze het doen met paarden. Ook de amazones Camille, Jinse en Léna kunnen zeker hun mannetje staan.

De aanloop voor ons om wedstrijden te gaan rijden met de 6-jarige Jacobien, was eigenlijk eerder ongelukkig.  Wegens blessure van Abine, is Jacobien in extremis ingevallen.   Nog nooit had Thibeau eerder met Jacobien gereden, en meteen de CSIO Lier gereden.   Met 4 en 0 in de landenprijs, en een foutloze basisomloop van de GP was de eerste kennismaking meteen een succes!  Vanaf daar ging Jacobien graag verder met nulrondjes springen. Op het BK Children kwam er een barrage bij te pas, en vielen we net buiten het podium op een 4e plaats.

Jacobien is een dochter van Va-Vite uit de 3/4 zus van Westside van de Meerputhoeve (Clarissa Crotta).   Ze is bijzonder intelligent, voorzichtig,  gemotiveerd en heeft een abnormaal vermogen.  

We zijn bijzonder dankbaar met de selectie, en zullen er dan ook ons best voor doen om er het beste van te maken van 10 tot 16 augustus in het Oostenrijkse Wiener Neustadt. 

We hadden veel liever wel naar Wenen gegaan, samen met onze neef Jeroen De Winter...   We hopen dat hij dezelfde week sterk mag presteren op het BK jonge paarden in Gesves.  En we hopen zeker dat die EK deelname voor Jeroen toch dan voor volgend jaar mag zijn.      Op onze steun mag Jeroen zeker rekenen!