08-07-2016

Thibeau en Feiko, 5e in 1e manche Beker van België pony's. Met Kadans op een 8e plaats.

 Met 1 pony naar de beker van België pony's gaan, vonden we geen optie.  Cleostrade 3 weken op een rij laten springen, was evenmin een goed plan.   Don Carlos was even uit vorm geweest, en moesten we terug opbouwen op lagere hoogte.
En dan hadden we nog onze 2 zesjarigen in de aanbieding...    Zowel Hippios du Grand Routheux, als Kantje's Feiko hebben veel vermogen, maar beide heel weinig ervaring.

We gingen het toch proberen met Feiko, hij had vorige week in Sentower op 1.10m hoogte toch een goede indruk nagelaten.  
Maar dan komen we ineens voor de eerste keer aan de 1.20m proef.     Toch altijd even bang afwachten om te zien hoe ze die hoogte verwerken.     Toen Thibeau in de maand januari de pony Feiko onder het zadel kreeg, was zijn hart niet zo groot. 
Kenners die ons aan het werk hebben gezien op oefenwedstrijden, geloofden er niet in dat we het ooit in orde zouden krijgen.   Alleen Patrik is er blijven in geloven, en Thibeau heeft blijven volhouden.    Het was letterlijk met vallen en opstaan, maar sinds enkele weken is ook Feiko zelf er in beginnen te geloven.     Een foto met Thibeau samen, hebben we voorlopig nog niet, maar deze foto's van op de hengstenkeuring (maar hij is niet gekeurd, ondertussen ook een ruin) en bij zijn vorige amazone Rune Leenkneght tonen al zijn kwaliteiten.     

Dat we in de eerste keer op de 1.20m hoogte foutloos blijven, en meteen 5e eindigen, dat is wel boven de verwachtingen.   Het doet deugd, maar we blijven ook wel realistisch..   Het werk is nog niet klaar, en we moeten het verder rustig blijven opbouwen.  In de finale van de Beker van België begint alles terug vanaf 0,  en we hopen daar dan ook Kadans te kunnen starten.  Gisteren deed hij ook een prima ronde, maar ze kregen een fout, goed voor de 8e plaats.

Alle resultaten van de Beker van België pony's en scholieren, het BK amazones en de nationale nevenproeven zijn te volgen via deze link. 

Nageswaren Shoorendran kwam gisteren ook aan de start, en deed prima omlopen in de 1.30m proef met Vaudou de Carmille en Vittangi DH Z.     Thibeau deed terug een toprondje met Freestyle in de 1.20m proef, goed voor de 2e plaats.  Ook Don Carlos deed een goede ronde in de 1.10m ponyproef, goed voor de 4e plaats. 


Uitkijken doen we vooral naar de resultaten van Patrik in Knokke dit weekend.  Voor Dolce Vita stond er gisteren meteen een pittige proef,  ze deed goed haar best, maar kon de nulscore gisteren niet houden.   We duimen voor Verdi en Dolce Vita van op afstand...  Met de  zomerse temperaturen in het vooruitzicht lijkt een bezoek aan Knokke Hippique best de moeite, maar het is ook te volgen via Livestream.     Uiteraard zijn supporters nu zondag in Loenhout ook van harte welkom...  Startlijsten en timing via deze link.