29-05-2017

Thibeau en Jacobien worden Belgisch Kampioen Juniors!

 Helemaal zijn we nog niet bekomen van het voorbije weekend.  Noem het maar nagenieten...

We hebben het geluk om fijne paarden te hebben, en dat we op de juiste mensen mogen rekenen om sterke prestaties mogelijk te maken.

We hebben een sport, dat we moeten leren omgaan met winnen en verliezen, en het voorbije weekend zijn we daar des te meer mee geconfronteerd geweest..

Want bvb de eerste dag op het BK van de youngriders, was er een mindere omloop voor onze neef Jeroen De Winter met Gretel.    Even is er die onzekerheid, twijfels.  Maar dan toch er voor gaan, en tijdens de volgende 3 omlopen slechts die 1 balk uit de lepels.  Je op die manier terug knokken naar de 4e plaats, respect!
En ook blij met het mooie podium bij de Youngriders, met Boy-Adrian van Gelderen, Romy Morsinckhof en Gilles Thomas.

Het kampioenschap van de pony's, daar zagen we Thibeau met Cleostrade aan het werk.  En deze week was gewoon niet hun week..  Het liep niet, zoals we verwacht en gehoopt hadden.  Het echte dipje kwam er op zondag... Thibeau stond letterlijk aan de grond, in zak en as..  En dan hebben we geleerd om kalm te blijven.   Even alles laten bezinken, en kijken wat de oorzaken kunnen zijn.    

Maar een half uur daarna moest Thibeau opnieuw in het zadel.  Of hier moeten we zeggen, mocht hij opnieuw in het zadel..

Toen we 2 weken geleden het voorstel kregen dat we Jacobien mochten starten in het BK juniors, toen begon Thibeau al te glunderen.   Zijn EK paard van bij de Children, blijft heel bijzonder voor hem.     Het leek alsof dat het thuis komen is...
2 jaar geleden dat hij er echt nog een competitieve proef mee heeft gereden,  maar dat was in de eerste omloop niet te zien.
Thibeau nam heel veel risico's, reed voor een korte tijd.     En of het nu groot, of dicht kwam in afstand. Jacobien keek en dacht mee, en ze eindigden toen op een 2e plaats.

In de 2e manche op vrijdag, kreeg Thibeau met zijn eerste paard in het kampioenschap meteen een goede omloop.  Ook Juragold Bormes is aan een goed  seizoen bezig, en daar zagen we één balk met 4 strafpunten.    Dat gaf vertrouwen voor de rit met Jacobien, en het liep eigenlijk prima.   Maar die ene fout op het laatste element van de driesprong..

We zakten weg in het klassement naar de 5e plaats, maar ons doel was bereikt.  We zaten in de finale!  Het is een heel straffe lichting juniors, dus toen al tevreden.   Marthe Van Gorp deed het met onze Vesper Lynn DH Z ook uitstekend in het BK juniors, maar met haar eigen Diamand Star was het subliem.   Ze klom naar de 2e plaats in het klassement, dat aangevoerd werd door Kobe Hendrickx.  

De finale over 2 omlopen zou beslissen wie de nieuwe kampioen bij de juniors zou zijn.  Er stond een mooie omloop, maar Thibeau was er gerust in met Jacobien.   Ze deden het ook dubbel foutloos, en alleen Emilie Conter met Espyrante slaagde ook in die opzet.   Voor Arnaud Gaublomme en Kobe Hendrickx was het bijzonder jammer.  In de laatste omloop stonden zijn op de 2e en 1e plaats. Ze kregen daar een fout, waardoor ze uiteindelijk 4e en 2e  zouden worden....

Uiteraard zijn we heel blij dat Thibeau en Jacobien zich de nieuwe Belgische kampioen juniors mag noemen !  Een mooi podium met Thibeau, naast Kobe Hendrickx met de zilveren medaille, en Emilie Conter knap 3e!

Een grote dankjewel gaat uit naar de eigenaars van Jacobien; Jan De Vos en Lilith Verhelst samen met ons moeke, vake (die meteen ook de fokker is, chique!),  onze medewerkers op stal, alle lesgevers die Thibeau ooit heeft gehad (en dat zijn er al heel veel, waar hij telkens nuttige tips van heeft gekregen), zeker ook Patrik die zelf zijn eigen wedstrijd in Bonheiden heeft laten liggen om Thibeau te begeleiden,  dank aan Dirk Demeersman, voor de lessen van de voorbije weken,   maar vooral iedereen die er  in  LIer was, en ons op één of andere manier heeft gesteund en gesupporterd.  Het was heel fijn! Onvergetelijk.

We hebben in alle reeksen, van de children, over de pony's, juniors en youngriders, mooie en spannende kampioenschappen gezien. De resultaten kan je nog terug vinden via deze link.    Het Azelhof was voor de eerste keer organisator van de jeugdkampioenschappen, en ze zijn voor ons daar in geslaagd met grote onderscheiding. Bedankt voor die gastvrijheid, en de inzet!