03-09-2016

Thibeau en Patrik positief over hun deelname in Bejing, 1e klassement is binnen...

Ze zeggen dat China het land van de toekomst is..  Onze goede vriend en medewerker Serge Pradolini is er nu al meerdere weken om paarden die we naar ginds verkocht  hebben mee te begeleiden.   Hij vindt het een land van tegenstellingen; de mooiste gebouwen, maar ook de lelijkste..    In ieder geval is Serge er niet alleen geweest om zich in China te verdiepen, maar hij heeft daar ook prima werk geleverd.  De paarden die Thibeau en Patrik daar te rijden krijgen, zijn in goede vorm, en dan konden de resultaten ook niet uitblijven, gelukkig!

Op de eerste dag viel het nog een beetje tegen voor Thibeau met een fout op de laatste hindernis.  Anders had hij met de pony Jack Junior al meteen 2e geweest.   Hij mag vandaag gaan rekenen, want achter zijn naam komt een gewonnen bedrag van 4.750 RMB met een 5e plaats!     Bijzonder blij ook dat de paarden die we naar China hebben verkocht, het goed doen.
Het eerste paard dat door onze bemiddeling werd verkocht was de Argentinus-dochter Hija de La Luna van den Dries, uit de fokkerij van Dirk, Guy en Sofie Van Aken.    Zij was 2e met haar Chinese ruiter, super!

Patrik heeft het geluk ginder te mogen rijden met Balade (Berlin x Coronado), die we vorig jaar kochten bij Niels Bruynseels, en die de perfecte opleiding heeft gekregen dankzij onze neef Kristof Ceulemans en ruiter Sander Everaert.   Ze deed het gisteren alvast mooi foutloos in het teamspringen.  Jammer dat er een teamgenoot van Patrik uitgebeld was, en nog spijtiger dat er geen schrapresultaten waren.  Voor Thibeau was het in zijn team hetzelfde scenario.  Ook Thibeau deed het netjes foutloos, maar de eliminatie van een collega-ruiter, impliceert dat ze vandaag wel naar de 2e ronde mogen, maar een hoge score, waardoor een goed klassement niet meer mogelijk zal zijn.  We weten ondertussen dat de resultaten niet het enige zijn, het is belangrijk dat ze mooie rondjes rijden, reclame maken voor de sport, en zo contacten kunnen leggen.  En dat lijkt ginder toch goed te lukken, dus we zullen de volgende maanden toch wel wat nieuwe Chinese vrienden op Belgische bodem mogen ontvangen.   Alle resultaten via deze link.   Blijkbaar komt de jumping daar ook op de nationale Chinese televisie, maar vanuit Europa kunnen we ook volgen via de livestream: via Clipmyhorse.    Via dezelfde live stream of gewoon live in Brussel had je gisteren Niels Bruynseels kunnen zien schitteren op de Stephex Masters met Gancia de Muze, chique!


Vidéos