07-03-2019

Thibeau wint Rankingproef CSI Carmona, 3 overwinningen in LR-classes op een rij voor Belissimo..

We zitten in een heel goede periode...   Daar moeten we van genieten, want we weten dat het op een klein plaatsje kan liggen.
Maar er is hard gewerkt geweest, op het gebied van de fokkerij, opleiding van de paarden, en opleiding van de jeugd..

Onze bijna 18-jarige ruiter Thibeau Spits, heeft na zijn stunt in het Azelhof bijna 3 weken geleden, tocn weer van zich laten horen op zijn eerste week  CSI** Carmona.    In de eerste rankingproef daar, was het meteen raak met Belissimo S Z (Bamako X Chin Chin).
Het was een proef, rechtstreeks op tijd.  In die rankingproeven, mogen de ruiters voorlopig met 2 paarden aan de start komen.    Thibeau had eerst gestart met Juragold Bormes, en had begrepen dat het met barrage achteraf was.
Dat bleek niet het geval, maar toen waren we ook al tevreden van de rit van Juragold.    Hij zou er 13e mee worden.   Maar toen het de beurt was aan Thibeau met Belissimo, wist Thibeau meteen dat hij er voor moest gaan.  En zo geschiedde..
Een andere Belgische junior ruiter en goede kameraad Tim Prouvé, kwam wel heel dicht in de buurt van de tijd van Thibeau.  Slechts een honderste van een seconde,  maakte dat Thibeau won, net voor Tim Prouvé met Orson.  En zo won Thibeau met Belissimo de LR 1.45m class in het Azelhof, daaropvolgend de GP 1.45m Azelhof, en ook de daaropvolgende LR 1.45m class die ze startte, die van Carmona.  Dat zijn er 3 op een rij, maar we zijn ondertussen zeker dat de 4 op een rij er niet zullen komen.  In de GP CSI** Carmona op zondag 3/3 kijken we de 2 foutjes van Belissimo graag door de vingers..  Ze had al zo haar best gedaan voor hem, en hij zou nog rekenen op zijn 2e troef in de GP..

Op zondag in de GP haalde Patrik met Jacobien Dwerse Hagen en Thibeau met Juragold de barrage..   Patrik moest als eerste binnen, en reed een voorzichtige ronde.  Het zou uiteindelijk plaats 5 opleveren.  Thibeau mocht als laatste van start met Juragold Bormes.  Hij probeerde zeker naar de tijd te rijden, maar die fout op de laatste hindernis.. In plaats van de 2e plaats, moesten ze genoegen nemen met plaats 9 .  Knap dat Bert Prouvé de 2e plaats wist te behalen van de GP.

In de nevenproeven waren er sterke rondes van Marthe Van Gorp, zowel met haar eigen Diamond Star en  Mellifluous, als met onze Loreen van de Landhoek.    Met Loreen was er een 2e plaats in de 1.40m big Tour.

Ondertussen is ook de 2e week daar op 7 maart met winst begonnen voor Marthe Van Gorp met Mellifluous in de 1.30m proef.
Bijna waren er ook topprestaties voor Thibeau met Juragold (1.40m) en Belissimo (1.45m), heel snel, maar die ene fout.  Deze week mag Thibeau ook rekenen op Jacobien, en hij bedankte daarvoor meteen met een 3e plaats in de 1.40m proef;  Het werd een volledig Belgisch podium met Tim Prouvé op de 1e, voor vader Bert Prouvé op de 2e plaats!  

Patrik komt morgen van start in Carmona met Virocondo Z en Classic Touch.   
Op vrijdag en zondag staan er de Ranking proef 1.45m en de GP 1.45m op de agenda.  We duimen dat het daar mag meevallen..

Niet enkel zijn die proeven van meer prijzengeld voorzien,  maar ook de Rankingpunten zijn wel interessant voor evt latere selecties.
Deze maand was het een aangename verrassing te zien, dat Thibeau bijna met 200 plaatsen stijgt op die ranking na een goede maand februari.   

Toch bijzonder tevreden met  de 416e plaats voor Thibeau op de wereldranking, bij de U25 staat Thibeau op een 56e plaats. Stiekem hopen we dat Thibeau één van de volgende maanden de top 50 zou halen van de U25, als het wat mee blijft zitten, zou dat moeten kunnen... Chique dat Jos Verlooy daar op de 2e plaats staat, daar hopen we dat hij dat ene plaatsje mag stijgen!

Op dinsdag 12 maart wordt Thibeau 18 jaar.   De mede-eigenaar van Belissimo was er al bij op de geboorte van Thibeau, Gert Verschoren was toen op dezelfde dag 20 geworden...  Al van zo'n 10 jaar geleden was al zwanzend afgesproken dat ze hun verjaardagen samen zouden vieren als ze 18 en 38 zouden worden..   Misschien dat er met vertraging nog iets uit de bus komt, want voorlopig blijft Thibeau in Spanje. Dit scenario hadden we toen niet kunnen bedenken.. Maar abnormaal content voor alle kansen die de mede-eigenaars van onze paarden geven aan Thibeau.   Ook daarmee dat hij het nu niet erg vindt om zo lang van huis te zien.. Hij is ook in goed gezelschap..  Goede companie, en goede paarden..

 Ook de 7- jarige Madonna (Elvis x Heureka de la Loge) maakte er haar internationaal debuut.  Vandaag was ze goed voor een foutloze basisomloop, en een 8e plaats na de barrage.   De proeven van de jonge paarden vinden plaats van dinsdag tot en met donderdag, ook volgende week.  Thibeau blijft ginder nog even bezig.  

Patrik gaat ook volgend weekend terug naar Carmona, want van 14 tot 17 maart is er een 3-sterrenconcours.  Dan kunnen Thibeau en Patrik ook weer samen het werk verdelen...  

En we blijven op alle gebied werken, want ondertussen zijn onze eerste 3 veulentjes geboren.

Dat we het vos merrieveulentje van Belissimo x Taloubet mochten verwelkomen was al geweten..
Op 6 maart kwam er een veulen van Pegase (Comme Il faut x Cartani) uit onze internationaal 1.45m merrie Classic Touch DH.
Vandaag, een dagje later, verwelkomen we ons 3e veulen en hengstje nr 2 met  een veulen van Leandro uit Destinee de la Roque (Quidam de Revel x Babbe van 't Roosakker), uit de bekende Usha Van 't Roosakker- stam.