12-08-2016

Tolum DH (4 jarigen) en Altesse DH (6jarigen) naar Finale op BK!

 Met een tikkeltje meer geluk had ons groepje finalisten op het BK Gesves iets groter geweest.  Spijtig dat o.a. Karmelita van den Dries en Krezip DH na een eerste foutloze manche,  vandaag de nul niet konden bewaren, en doorverwezen worden naar de troosting van de 6-jarigen met neef Jeroen De Winter.

Veracruz (Vertigo x Cento Lano) kreeg dan een pechfout in de eerste manche, en met een foutloze omloop vandaag wordt ook zij doorverwezen naar de troosting 6-jarigen.

Maar we hebben er toch 2 in finale!  Dat is onze pony Tolum DH bij de 4-jarigen op zondag.  We weten dat het geen gemakkelijke opdracht zal zijn, maar we gaan dan zien hoe het loopt.  Voorlopig blijft Tolum het met veel goesting doen, respect voor Patrik voor wie het wel een vreemd gevoel moet geven.     

Op Altesse DH (Iowa x Verdi) zit Patrik dan iets comfortabeler.  Zij plaatste zich met een dubbel foutloze omloop voor de finale van de 6-jarige paarden op maandag. Slechts 28 combinaties konden 2x de nul houden, en ook enkele combinaties met een tijdfout en de snelste vierpunters worden nog opgevist voor de 35 finalisten op maandag 15/8.

Alle startlijsten en resultaten via deze link.