30-01-2017

Top prestaties van Jeroen op de Wen! Winnaar GP CSI** met Gretel, en winnaar 6-jarige hengsten.

De week van de Wen is gisteren afgesloten, en hoe!   In principe mochten onze 3 ruiters Patrik en zoon Thibeau Spits, en neef Jeroen De Winter deelnemen aan de GP.   Omdat Thibeau op dat niveau toch weinig ervaring had, hebben we het nog uitgesteld.     We konden dan ook genieten van deelname van Patrik met Belissimo, en Jeroen met Gretel.

Belissimo liet weer fantastische dingen zien, maar ze moet met haar jeugdige leeftijd, nog extra ervaring doen om deze leerfouten te vermijden.  Jeroen en Gretel zijn al jaren op elkaar afgestemd, en  ze stootten mee door naar de barrage, met 8.
Daar ging het zo snel bij Jeroen, alle risico's werden genomen, maar het lukte!  Ze verbeterden de tijd aanzienlijk, en ook na hem kwamen ze niet bij zijn tijd.  Jeroen won zo zijn eerste Grote Prijs op CSI** niveau, 3 seconden voorsprong!

Jeroen zat dit weekend in de winning mood, want ook bij de 6-jarige hengsten was het bingo!  Ook Leandro VG is een echt competitie-beestje, die heel erg snel kan, en ook meestal de 0 weet te houden. Genieten!
In de 1.30m GP CSI* hadden zowel Patrik met Juragold Bormes als Jeroen met Karmelita van den Dries ieder een aanstormend talent onder zich.  Juragold sprong weer uit het boekje, maar kreeg toch een zeldzame fout.    Jeroen en Karmelita deden het super snel in de barrage, maar met een fout kwamen ze op de 9e plaats, anders waren ze 2e.  Dat is de sport..

Hetzelfde verdict voor Jeroen met Krezip DH bij de 7-jarige hengsten.   We hebben genoten van hun barrage, maar die 1e fout.  Het zag er super uit!  De mentaliteit en de klasse van moeder Dolce Vita heeft Krezip ook in zijn genen.

Want eerder op zaterdag zagen we een super mooie rit van Thibeau met Dolce Vita in de 1.35m proef, goed voor de 5e plaats.

Op vrijdagavond mocht  Thibeau met Dolce Vita voor het eerst een rankingproef rijden.  Thibeau moet in maart nog 16 worden, dus het was wel een hele opdracht, maar mooi om te zien!   Aan het einde van de proef kregen ze 2 lichte fouten, maar heel fier! 

Het was vrijdag vooral met veel spanning uitkijken hoe Patrik het er van af zou brengen met Belissimo, nadat Patrik op donderdag de 1.40m proef won, en zo als enige in de running was om de mooie Landrover te winnen.  Daar moest dan nog die rankingproef op vrijdag en de GP op zondag gewonnen worden.   Bij Landrover waren ze misschien toch nog nerveus op vrijdag tijdens de rit van Patrik.  Het ging immers heel erg snel, én goed, tot op de derde laatste hindernis.  Misschien een tikkeltje te dicht tegen de hindernis.   Ze kregen een fout, mét de snelste tijd..  Maar we hebben genoten, en willen de organisatie van de Wen heel erg bedanken voor de mooie sport die we gezien en beleefd hebben. Proficiat Pieter en Nathalie Goyvaerts,  Gert en Kim Verschoren en jullie team!  Voor wie de resultaten nog even wil nakijken, hierbij de link.