19-05-2013

Topprestatie van Gregory Wathelet en Cadjanine; 5e in GP GCT Wiesbaden !

Na het wereldbekerseizoen heeft Citizenguard Cadjanine Z een tijd rust gekregen. Bij ons op de Groentenjumping kwam ze rustig terug in actie, in de lagere proeven. Gisteren werd er in Wiesbaden een heel zware omloop voorgeschoteld.
Patrik was zelf aan het werk in Bethune, en daar volgden we het ook graag van op afstand. Hij belde zaterdag met goed en slecht nieuws. Het goede nieuws was dat Cadjanine het foutloos had gedaan in de eerste ronde in Wiesbaden. Het slechte nieuws dat hij met Withney een fout hadden..

Dat foutje van Withney kijken we graag door de vingers, want ze voelde goed aan.   Op het thuisfront konden we de tweede omloop van Cadjanine in de Grote Prijs van de Global Championstour volgen. Het werd live uitgezonden op Eurosport. Daar zagen we ze het nog eens foutloos doen! Met 6 mochten ze door naar de barrage. Ludger Beerbaum had het voorbeeld gegeven, met een bijzonder korte wending naar een rechte. Gregory en Cadjanine probeerden het ook op die manier, maar kregen er toch een fout. Uiteindelijk zouden ze op de 5e plaats eindigen. Heel knap in zo’n gezelschap, en als het voor zoveel geld gaat. Resultaten vind je via deze link.

In Béthune heeft Patrik toch ook al enkele goede resultaten gehaald. Als ze tegen de klok mag gaan, is ze op haar beste. Dan hebben we het over Umosa, de Andiamo-dochter. Op zaterdag was ze goed voor de 3e plaats, zondag zelfs goed voor de 2e plaats! In de rankingsproef op zondagmiddag deed Withney een uitstekende ronde, maar.. Een pechfout onderweg met een heel korte tijd. Er zat meer in, maar toch nog een 11e plaats. De Grote Prijs in Bethune wordt gereden op maandagnamiddag. Op dat moment zullen we met onze zonen Marnick en Thibeau Spits aan het werk zijn op de Gouden Laars Wedstrijd in Herselt.
Het wordt voor ons daar een familie-bijeenkomst. Ook ons nichtje Mieke Ceuterick, en neef Jeroen De Winter komen er in actie.