17-05-2014

Uletta ex aequo 2e in krachtproef Kapellen ! België dit weekend sterk in landenprijzen !

 Ondertussen hebben we in Kapellen onze 2e wedstrijddag achter de rug.    Comptesse is goed in vorm, en dit weekend een waardige vervangster voor Withney.    Withney bleef hinder ondervinden van de blessure die ze opliep, een wonde aan haar voorbeen die terug was open gegaan.    We moeten het laten genezen, tot we ze weer in actie brengen.  Laat ons hopen dat ze er op onze eigen concours CSI St-Katelijne-Waver weer helemaal mag staan !

Op  donderdag kreeg Comptesse in de 1.50m proef fout op die laatste hindernis in de rankingsproef.  Even balen, want ook die tijd zat goed..        Op vrijdag kreeg Comptesse rust met het oog op de Grote Prijs in Kapellen, die zaterdag late namiddag wordt verreden.

Uletta werd gestart in de rankingsproef, en ze kreeg fout op 1 hindernis, waardoor ze de barrage met 10 niet haalde.  In die barrage ging het super snel, met een verdiende winnaar in de persoon van Brecht Bille met Dakar.  Niemand die verwachtte dat de tijd van Dayro Arroyave en Eldorado nog te verbeteren was, maar uiteindelijk toch naar plaats 2 verwezen. 

Later op de avond mocht Uletta nog eens deelnemen, en dit voor de eerste keer in haar leven in een krachtproef.   Uletta springt altijd enorm spectaculair, en ze heeft best veel vermogen.    De hoogten van 1.60m, 1.85m, 1.95m waren geen probleem voor haar.  Toen de muur op 2.05m werd gezet, kreeg Patrik een afstand die net iets te groot was.     Uletta bleef nochtans met veel moed springen, maar toch een blok uit de muur.    Heel tevreden met deze prestatie, want enkel Ief Vercammen, recent winnaar van de krachtproef op Jumping Mechelen, hield de muur gaaf en was zo met Condor de winnaar van de puissance.

Ons derde ijzer in het vuur in Kapellen is Dolce Vita DH (Darco x Saygon).  Ze begint het steeds beter te doen op dit niveau, en sprong zich in de prijzen in de proef Eurohorse 1.35m.    Op zaterdag krijgt Dolce Vita voor het eerst een 1.40m proef voorgeschoteld, we hopen dat ze ook dat goed mag verwerken.


Kapellen is leuk, maar waar de spanning zeker te snijden zal geweest zijn, dat was gisteren in de landenprijs van La Baule, en wat een knappe prestatie van onze Belgen!  Een mooie 2e plaats, en zo toch opnieuw belangrijke punten gesprokkeld om in de eerste divisie te kunnen blijven.    Dat België net na gastland Frankrijk op het podium mocht, dat is ook wel bijzonder.    Een opsteker voor de coaches Philippe Guerdat voor Frankrijk, en Kurt Gravemeier voor België.  En niet in het minste de pluim voor de ruiters van dienst;  Jos Verlooy, Olivier Philippaerts, Grégory Wathelet en François Mathy.
Grégory heeft alvast zijn deelname bij ons op de concours bevestigd, we zullen ook hem graag verwelkomen.

In Odense was er eveneens een Belgische equipe aan het werk met Niels Bruynseels, Christophe Vanderhasselt, Kim Thiry en Donaat Brondeel.  Ook daar succes voor onze Belgen, met eveneens een 2e plaats.

Het lijkt het weekend van de landenprijzen, want in Bonheiden staat de jeugd voor hun landenprijzen in eigen land. 
De pony's, scholieren, juniors en youngriders werken hun landenprijzen af op zaterdag.   Uitkijken doet onze schoonbroer Erik De Winter naar de landenprijs bij de pony's, waar 2 ex-pony's van zijn zoon Jeroen mee springen.   Amethist en Kobe Hendrickx zijn ze als mede-eigenaar altijd van dichtbij blijven volgen, maar Flor vertrok enkele jaren geleden richting Zwitserland en komt straks ook aan de start.  

Waar we nu met zijn allen ook mee leven, dat is met onze Jeroen zelf in de landenprijs bij de juniors, die om 14u van start gaat.   Jeroen zal er aan deelnemen met Va-Vite,  en dat wordt zeker een hele ervaring.  We hopen op een goed resultaat, op onze steun mogen ze zeker rekenen!