25-06-2013

Vanaf donderdag BK juniors en youngriders in Pottes; Jeroen van start met Gretel en Gravin.

Op concours gaan met paarden waarvan je weet dat ze hun best willen doen, dat is bijzonder.
Zo een heel bijzonder paard heeft onze neef Jeroen De Winter aan Gretel S (Corland).    Dit weekend staat ze voor een vrij zware opdracht, met het Belgisch kampioenschap juniors in Pottes.  Naast Gretel zal Jeroen ook mogen rekenen op zijn Darco-merrie Gravin.    
In de nevenproeven neemt Jeroen o.a. Vondel mee, en ook Jorgen De Winter zal de volgende dagen in Pottes verblijven.   Hij kan rekenen op Tommy.    Meer info en startlijsten via de link. 

Jeroen blijft er nu ook even rustig en nuchter onder.  Er komen 55 combinaties aan de start, en ze zijn waarschijnlijk allemaal aan elkaar gewaagd. 
Jeroen was eerder al succesvol op tal van LRV kampioenschappen.   Dit jaar was er dan ook al een abnormale prestatie van Jeroen met Gretel door de overwinning op het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden.  Twee jaar geleden werd Jeroen nog 2e op het Belgisch kampioenschap scholieren met de merrie Uletta Dwerse Hagen (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve).  

Ondertussen heeft Patrik terug zelf Uletta onder het zadel.   In Sopot deed ze enkele prima omlopen; zoals bvb in deze proef.
Comptesse deed het ook uitstekend in Bourg en Bresse en Lons-Le-Saunier.   De appel is daar ook niet ver van de boom gevallen.  De halfzus van de moeder van Comptesse is niemand minder dan Myrtille Paulois.   Waar Wellington de vader is van Perla Epona (moeder van Comptesse), daar is Dollar du Murier de vader van Myrtille Paulois.  Beide merries hebben dezelfde moeder, met name Perle Rouge.   In ons collectief geheugen zit nog steeds de overwinning van Myrtille Paulois met Jessica Kuerten in de Wereldbeker van Mechelen anno 2010.
Vorige zondag was er bijna een overwinning voor Roger Yves Bost met deze Myrtille Paulois in de Grote Prijs van Rotterdam.   De uitslag is te vinden via deze link.   

Comptesse heeft zelf al enkele nakomelingen gegeven.  In de LRV middens zijn de kwaliteiten van Freestyle vd Withoeve (v. Concorde) alvast gekend en gewaardeerd.    Onder het zadel van fokker Willy de Beck hebben ze al heel wat overwinningen behaald.    Patrik heeft nog maar net  de kans gekregen om Gomez (v. Enrico vd Withoeve) van dichterbij te leren kennen.    Hij is een echte krachtpatser en bijzonder koel voor zijn 7 jaar.   Dit weekend blijft Gomez nog op stal, en zijn het enkel Comptesse, Uletta en Feline die met Patrik op wedstrijd gaan.  Voor Patrik start het in Bonheiden op donderdag 27/6.    Startlijsten en resultaten via deze link.