09-02-2019

Voor ik het vergeet....

Zo lang heb ik nog nooit gewacht om iets te schrijven hier op de website.   En minstens 5x per dag heb ik gedacht, nu ga ik schrijven.  Maar eerst moet dit afgeraken..   Als we zeggen dat we een drukke periode hebben gehad, dan is het een understatement... 
We zouden geen tijd hebben om een dag te gaan spijbelen..  Bijna geen tijd om op wedstrijd mee te gaan.. , maar toch af en toe eens ontsnappen.

Als ontspanning een opdracht wordt, en je dan sommige keren bijzonder aangenaam verrast mag worden.
Hoe was die avond van het Equigala fantastisch georganiseerd.   Hoe mooi en waardevol was de bedanking van de ruiter van het jaar Niels Bruynseels voor zijn eigenaars, maar in het bijzonder de dank aan zijn vader Harry.  Die speech is toen gefilmd en waarschijnlijk ten huize Bruynseels aan Harry en Chris getoond.   Ondertussen hebben we spijtig genoeg allemaal afscheid van Harry moeten nemen..  Veel te vroeg een afscheid van een groot paardenman.

We zouden nu kunnen blijven schrijven, maar hetgeen ik te vertellen heb, zal ik in verschillende kortere nieuwsberichten maken.   Maar voor ik het vergeet.. Ik wil jullie allemaal bedanken.. en het beste toewensen.   Zelfs de nieuwjaarswensen komen te laat. Niet enkel voor onze Belgische vrienden, maar ook onze Chinese vrienden hebben ondertussen Nieuwjaar gevierd.  Het jaar van het zwijn..    Laat ons toch ons zelf niet als zwijnen gedragen, maar met respect voor elkaar en onze dieren.   En dankbaar zijn voor hetgeen we hebben..   
Soms is praten zilver, maar zwijgen goud.    Vorig jaar had ik hardop gezegd hoe blij we waren met de komst van het eerste veulen van Belissimo.   Nooit eerder hadden we de kans gehad een embryo te spoelen, tot vorig jaar.  We hebben 1 poging ondernomen, in combinatie met hengst Taloubet Z.    Zonder bijbedoelingen was dat verteld, en Geert Helsen van de Horseman embryo veiling  vond dat ook interessant.  Hij wou het embryo veilen, maar wij toch niet echt verkopen.  Als je al een 5 tal veulens zou rondlopen hebben, of meerdere embryo's verwacht, ligt dat helemaal anders.   Toch hebben we even gezwicht en kwam het embryo bij de te veilen embryo's begin januari.  We hadden wel een minimum bedrag afgesproken, waaronder we het recht hadden om het embryo in te houden.  In aanloop naar die embryo-veiling nam ik ook een beslissing om stil te zijn. Zeker geen reclame te maken..  En het is gelukt.   Net niet aan het minimumbedrag gekomen, alles bleef zoals voorzien.   Vorige nacht mochten we dit veulentje verwelkomen, een vosse merrie, misschien wel hetzelfde karakter als moeder Belissimo.  Dan moeten we het met verstand en veel geduld aanpakken, maar achteraf de vruchten plukken van de inzet...   We kozen voor onze snelste merrie Belissimo een bijzonder snelle en competitieve hengst Taloubet Z.    Tijd is belangrijk,  we hopen op mooie successen, die we samen kunnen beleven, elke keer opnieuw.   Ze is het eerste veulen dat dit jaar geboren is, welkom "Time After Time DH Z".

Belissimo zelf mag dit weekend nog even rusten, ook al deed draagmoeder Fijtje het echte werk...  Volgende week komt Belissimo aan de start op CSI** Lier.  Dit weekend rekent Thibeau op Jacobien, Patrik is actief in het Azelhof met Jericho Dwerse Hagen en Virocondo Z.  Resultaten en startlijsten via deze link. 

Verder zijn we ons aan het voorbereiden voor de Groentenjumping.  Meer info volgt vandaag in een apart nieuwsbericht.  Via dit nieuwsbericht wil ik toch even stil staan bij al onze medewerkers die de Groentenjumping mogelijk maken.  We kunnen het niet genoeg onderstrepen dat het zonder de vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn, om 4 weken rond te krijgen.   Elk jaar komen er nieuwe gezichten bij, en moeten we spijtig genoeg afscheid nemen van trouwe medewerkers.  Op dat gebied hadden we vorig jaar een bijzonder triest jaar...  Ook daarom hebben we op 19 december onze Warmste Woensdag gehouden ten voordele van Kom op Tegen Kanker. We haalden daar 4.500 euro binnen.   Hopelijk kunnen alle beetjes helpen om het onderzoek verder te ondersteunen, en zoveel mogelijk kans op genezing te hebben.    Maar kanker is niet de enige oorzaak dat sommige mensen moeten afhaken.  Lieve tante Andrée, jaren stond jij achter de koffie..  We zagen dat het achteruit ging.    Maar nu moest je ook opgenomen worden in de Olm met jongdementie, en zullen we je zeker missen op je vaste plaats...  Dus daarom nog eens extra aan iedereen.. Zeg vandaag wat belangrijk is, bedank wie bedankt moet worden.., bezoek wie bezocht moet worden,  zeg wat gezegd moet worden, plan wat gepland worden, doe wat gedaan moet worden..    Vanaf nu ga ik terug schrijven wat geschreven moet worden, maar er moest eerst heel veel gedaan worden..    Bedankt voor het geduld...