16-12-2013

We hebben er 10 jaar op mogen wachten... Dierenarts en (schoon-) broer Raf Spits in de kijker!

Tijd maken voor feestjes, het is soms niet evident..    Raf Spits, jongste broer van Patrik en Johan, heeft als dierenarts een moeilijke agenda.  Laat dat een reden zijn, waarom hij de laatste 10 jaar geen verjaardagsfeestje heeft gegeven. Of toch..  Eén keer nodigde hij ons wel uit om 's avonds te komen voor taart, maar die dag lag het hele land lam door de sneeuw.    Ook al hadden we wel gewillen, we zijn toen toch wijselijk thuis gebleven.  Tot nu toe weten we nog niet of dit een grap was, of dat er toch echt taart in huis gehaald was..

Voor de verjaardagsfeestjes van zijn kindjes maakte hij daar zeker wel tijd voor, maar voor zichzelf vond hij dat niet echt nodig.

De familie Spits houdt anders wel van feestjes, al is het maar klein, als we maar even zijn samen gekomen.    Enkele jaren geleden, toen we toch terug even een opmerking maakten,  kon Raf ons gerust stellen.  Als ik 40 jaar wordt, maak ik dat goed, en neem ik jullie mee op weekend!  
We waren er al wel enkele jaren zoet mee, om hints te geven van de plekken waar we zelf ooit wel graag naar toe zouden willen.    Raf verjaart op 19 december, en dan kan het ook al eens winteren.   Misschien een weekendje zon?
Bij elke vakantie die Raf ondernam, (en dat waren er niet zo veel), dachten we al wel dat hij op verkenning was.

Het was dus al een hele tijd een gespreksonderwerp, maar verstandig als Raf is, draaide hij de rollen om.  Dit jaar wordt hij dus 40, en sinds vorige maand 17/11/13 gaf hij de volgende tips.

"Beste broers, schoonzussen, moeke en vake.  Zoals beloofd ga ik iets speciaals doen voor mijn 40e verjaardag.  Donderdagavond 19 december vanaf een uur of 6 zou je moeten vrij houden tem zaterdag voormiddag 21 december.  Mocht je die vrijdag toch nog ff iets moeten doen voor werk en of kinderen, gaat dat wel maar dan mag je dan wel asap mede delen.  Maar je wordt dan wel terug verwacht.  Elke week krijg je vanaf nu een kleine update. Groetjes Raf".

Op 19/11 kwam een volgende bericht:
"Jullie geboortedatum heb ik wel maar zou graag zo snel mogelijk jullie volledige namen hebben. Bedankt".


Op 27 november een volgende tip:
"Wel wel hier de volgende tip..  Zwemkleding is gene must maar dan heb je best een stoere ridder bij of een brave jonkrvrouw..."

Dan moesten we wachten tot 8 december voor een nieuwe tip.  Er werden ondertussen al wel de nodige gokken gedaan. .

"Wel wel hier de volgende tip voor mijn toegewijde broers en schoonzussen en ouders.  Pyama's zijn een overbodige luxe in dit hol van de tijger..  Paters worden er zot van.  Als 't druppels regent wordt je niet nat.."

Op 9 december komt de volgende tip:
"Gisteren Een Nieuwe Tip gekregen en nu toch weer eentje..  Eerst klinken en nadien drinken.."


We naderen dus het weekend, en de spanning begon toch te stijgen.  Raf wachtte dan ook niet lang, en stuurde op 12/12

"Nog 1 week en je gaat het bijna weten.  Dan gaan we feesten en hier kent men er wat van.. Op vrijdag kunnen we er met de gebroeders een lekker lam eten.."

Na de volgende tip hebben Patrik en ik het gevonden.  Deze tip kregen we op 14 december:
"Champagne voor diegene die het eerst weet...  Van eik is 2/3 gemaakt en andere van steen... Als je diep genoeg Graaft int veld ontdek je misschien een Verborgen straat...".

Competiegeest heb je of heb je niet.  Patrik heeft steeds de drang om te winnen, en dus ook in zoiets klein.   Om op jumping te winnen, heb je niet enkel die wil om te winnen nodig, dan komt er veel meer bij kijken.
Zijn de paarden in vorm, is de voorbereiding goed verlopen, hebben ze de juiste verzorging/voeding gehad.
Het is een heel team dat samen gewerkt heeft.  Bij een succes van een ruiter, zou een goed resultaat mogen toebeschreven worden aan dat team.   Bij deze willen we nogmaals onze dank uitspreken aan ons team van medewerkers, dierenartsen en eigenaars.     En dat we dan even onze (schoon-) broer Raf deze week in de kijker mogen zetten, op zijn 40e dat mag wel duidelijk zijn!

Ook al heeft Raf het steeds super druk, een jaarlijkse vaste ontmoeting is de familierelais, waar ook zijn petekind Thibeau Spits van kan genieten.  Samen hebben ze nog niet gewonnen, maar dat komt nog wel!  De aanhouder wint!
De familierelais staat in 2014 uiteraard terug op de agenda, en wordt verreden op vrijdag 6 juni.

Als Raf per toeval voor jullie ook iets betekent, dan zou ik voorstellen om ook te zoeken waar hij vrijdag 20 december zou kunnen zijn.  Een markt is open voor iedereen... Wie zoekt, die vindt!

Waar er al geen vraagtekens meer zijn, dat is bij de resultaten van het voorbije weekend.  De belangrijkste wedstrijd was sowieso de5-sterrenconcours in Genève
Prachtig hoe Pieter Devos en Candy hun basisomloop in de Rolex Grand Slam tot een goed einde brachten!   Heel veel respect daar voor.   Maar genieten deden we ook met de ritten van Steve Guerdat op Nino des Buissonets.   Voor eigen publiek het dan ook nog kunnen afmaken, en met bijna 200.000 Zwitserse Frank naar huis mogen gaan.  Schitterend!

In het Canadese Calgary was het Pieter Devos die daar de Rolex Grand Slam won met Candy.   Steve Guerdat werd dan 2e met Nasa.  Als toen Steve zou gewonnen hebben, dan had hij nu de extra bonus gewonnen van 500.000 euro.
Hetzelfde uiteraard voor Pieter Devos.  Als Pieter gisteren had gewonnen, ging hij aan de haal met de extra bonus..
Als, als..   Jammer genoeg gisteren 2 springfouten in de barrage voor Pieter en Candy, maar toch mooi op die 9e plaats.

Het wordt uitkijken naar de Grote Prijs van Aken.  Dat is de volgende manche in deze Grand Slam reeks.     Wint een ruiter twee opeenvolgende manches maakt hij aanspraak op die bonus van 500.000 euro, wint hij bvb de eerste en de 3e, dan krijgt hij/zij een bonus van 250.000 euro van Rolex.   Wint hij drie opeenvolgende manches, is de bonus maar liefst 1.000.000 euro.    Een prachtig initiatief van Rolex, dat wij graag mee volgen.

Volgende week is er voor Patrik dus geen wedstrijd.  De paarden worden verder goed gewerkt, met het oog op Jumping Mechelen.  Na de examens komen de pony's nog wel een keertje buiten.  Op zondag 22 december gaan ze in kerst-outfit naar de Kerstjumping in het Azelhof.   Op maandag 23 december is er een volgende manche in het ponycriterium in Peer.