15-03-2021

Wedstrijdstop tot 11 april 21; wegens rhino problematiek in Europa.

 Dit nieuwsbericht werd vandaag geplaatst op: www.paardensport.vlaanderen:

Afgelopen vrijdag besliste FEI om de wedstrijdstop in Europa omwille van het EHV-1 virus , die reeds in voege was, te verlengen tot en met 11 april.

Het Directiecomité van KBRSF boog zich vandaag over de materie en kwam tot het logische besluit dat KBRSF samen met Paardensport Vlaanderen en LEWB het besluit van FEI zullen volgen en de wedstrijdstop voor alle niveaus uitbreiden naar 11 april.

We kunnen EHV niet uitroeien omdat het in veel landen endemisch is, maar we moeten samenwerken om de overdracht van deze specifieke stam, die in Europa al de dood van meer dan 10 paarden heeft veroorzaakt, tot een minimum te beperken. Alle paarden uit Valencia, Vejer de la Frontera en Doha, die mogelijk in contact kwamen met het virus, werden al geblokkeerd in de FEI- en de nationale databank, maar we moeten allen alert zijn. We dringen er bij iedereen op aan om de paarden in hun eigen bubbel te houden, aangezien reizen en verplaatsingen naar andere ‘paardenbubbels’ een zeer duidelijke risicofactor blijken te zijn.

Helaas is deze verlengde ‘lockdown’ van cruciaal belang om de verspreiding van het virus te vertragen, zodat we de rest van het seizoen kunnen beschermen en onze atleten en paarden weer veilig aan wedstrijden kunnen laten deelnemen.

Tot slot willen we benadrukken dat activiteiten, zoals wandelingen, sportkampen en lessen binnen de eigen paardenbubbel zeker kunnen doorgaan en zullen bijdragen aan het welzijn van onze paarden en onszelf.  Waar nodig worden door de clubs extra maatregelen genomen. Deze eventuele afwijkingen bekijkt u ook best met uw vereniging of club.

Wat dit betekent voor de Club Groentenjumping / Stal Ceulemans.

Tot en met 11 april komen er geen nieuwe paarden toe in de stallen, of gaan ze ook niet elders trainen.   Er zullen wel voldoende lessen ingericht worden, oefenparcoursen gezet, zodat we ons perfect kunnen voorbereiden tot de jumpings terug kunnen georganiseerd worden.

Het spijtige is uiteraard dat we met Pasen geen traditionele jumping kunnen houden, maar die had met de geldende corona-regels ook nooit hetzelfde geweest naar sfeer toe..   Vorig jaar hebben we in de maand juli een fijn alternatief georganiseerd met de GJ Summer.
Ook dit jaar hadden we een datum in de zomer aangevraagd, en hopen we wel met publiek, horeca én gezelligheid te mogen inrichten van 17 tot en met 21 juli.

Nu leven we mee met de families die wel te lijden hebben onder het corona-verhaal, en uiteraard ook met de paardeneigenaars die heel ongerust zijn en extra zorgen/verliezen hebben tgv de rhino uitbraak..