06-03-2017

Winst voor Leandro en Indhira Jade, 2e voor Kobalt en co in Breederscup, Jericho 4e in Masters.

Wat eigenlijk een rustig weekend zou worden, draait dan toch uit op een mooi actief weekend.

Op de provinciale indoor LRV in de provincie Antwerpen wordt er op vrijdag traditie-getrouw gestart met de Breederscup.   We hebben hier met Kobalt van de Ganzenakker (Ogano Sitte x Muscaris d'Ariel) een heel fijn concourspaard staan.  Fokker  Sus van Dyck is bijzonder trots op zijn nakomelingen, en terecht.  Momenteel had hij uit dezelde moederlijn 3 paarden die al goed 1.20m lopen, dus ideaal dat ze nu samen konden uitkomen in een team.   Ze deden het zowel in de basisomloop, als in de barrage over de gehele lijn foutloos.  Enkel op tijd waren ze geklopt, maar een mooie 2e plaats.  Proficiat, Sus, top chef d'equipe.   

 Bij wijze van training was Thibeau gaan meedoen met Jericho in de Masters en in de krachtproef op de Jumping for Peace in de Moervelden.

In de  Masters haalden ze het tot de 4e en beslissende barrage tegen de tijd.   Enkel die fout op de laatste hindernis, maar een mooie 4e plaats!  In de krachtproef sprongen zowel Thibeau als Jericho voor het eerst een krachtproef.  De eerste keren ging het prima, en ze sprongen vlotjes over de muur van 1.75m.   Toen de muur opgetrokken werd naar 1.85m, was er even een aarzeling, en besloten ze op een 5e plaats.    Slechts 1 ruiter haalde het over de muur van 1.95m, en dat was niemand minder dan Dean Artoos.   Hij mocht voor deze gelegenheid rijden met Indira Jade Dwerse Hagen (Va-Vite x Feo), de halfzus van onze Withney vd Dwerse Hagen.  Op de foto zien we ons nichtje Mieke Ceuterick, die ook al mooie successen heeft geboekt met deze Indira Jade, en voor de hogere parcoursen verkiest om Indhira Jade dan aan het werk te zien met haar vriend Dean.   

Het zou niet het laatste succes van het weekend worden binnen de familie, want er stond ook nog de hengstencompetitie op de agenda, de laatste manche voor de finale.  Deze keer trokken we naar Gesves.  Voor Marnick en Nono van de Withoeve, was er 1 fout.  Jammer, want met een foutloze omloop had hij mee als leider naar de finale in Hulsterlo gekund, maar het zij zo.   Nono doet prima zijn best, en op zo'n jeugdige leeftijd, zien we zo'n foutje zeker door de vingers.

Het serieuzere werk begint al bij de 6- en 7-jarigen.   Onze neef Jeroen De  Winter heeft met Leandro een echt concourspaard mee, bijzonder fijn om dit duo bezig te zien.  De tijd stond al heel erg scherp, maar Jeroen en Leandro deden er nog zo'n 2 seconden af.  Zij gaan resoluut als leider naar de finale op 18 maart n Hulsterlo.


Bij de 7-jarigen slaagden Jeroen en Krezip (Va-Vite x Dolce Vita) er in om zich te plaatsen voor de barrage.    Ze konden daar geen blanco score noteren, maar toch goed voor de 3e plaats.  Winst was voor de 2x op rij voor Guy Janssens met Fun Again.