03-02-2014

Winter Equestrian Nights meer dan geslaagd! Pluim aan de organisatoren!

We zijn zelf volop bezig aan de voorbereidingen van onze eigen concours; de Groentenjumping.
Dan bekijk je ook de organisaties waar je aan kan deelnemen vanuit een ander perspectief.
Enerzijds als ruiter, het sportief gedeelte, en aan de andere kant vanuit de organisatie.  Het show-element is een belangrijk onderdeel en daarbij uiteraard de financiële haalbaarheid.

Het gaat altijd over show-jumping, en je moet een publiek weten te boeien.    Daar is de Wen voor ons met brio in geslaagd!     Op de foto zien we de Wereldbekerjumpingruiters Joe Clee - Dominique Hendrickx en Patrik aan het werk als houthakker.  Wanneer ze op hun paard zitten, moeten ze proberen het hout heel te laten, maar nu konden ze gerust hun gang gaan.  Ze haalden het zelfs van de local hero's en van de professionals.


Het publiek is dan (gelukkig) ook massaal toegestroomd, en hebben kunnen genieten van mooie sport.
De grootste pluim gaat dan ook uit naar de initiatiefnemers Pieter en Nathalie Goyvaerts - Keirsmaekers, Gert en Kim Verschoren - Boschmans, en hun trouwe medewerkers.  Niet te onderschatten daarbij was de inbreng van Valerie Govaerts.  Het is een volledige week geweest, waar zowel jeugdruiters, amateurs als de professionals zeker en vast aan hun trekken zijn kunnen komen.  Dagelijks zijn we er geweest, alleen het dressuur-onderdeel op zondag was niet meteen aan ons besteed, maar dat wordt dan zeker geapprecieerd door een ander publiek.

Wat hebben we zelf weten te presteren in de ring?     Patrik en Uletta deden het uitstekend in de 1.40m proef.
Een derde plaats op donderdag én een derde plaats op vrijdag.     Op zaterdag mocht Uletta in de Grote Prijs 1.45m, maar daar verliep het iets te hectisch, en ging ze in de fout.
Onze neef Jeroen De Winter was eveneens gekwalificeerd voor de Grote Prijs.  Met Va-Vite reed hij een super basisomloop.  Ze deden het helemaal foutloos, en mochten door naar de barrage.    Op de 60 deelnemers, kwamen er 15 barrage-kandidaten.    Er mochten daar wel risico's genomen worden.  De tijd van Jeroen was zeker goed, maar met 2 fouten moesten ze tevreden zijn met de 13e plaats.
We zagen een overtuigende rit van Pieter De Vos met Couscous van Orti, die de winst in België wist te houden!

Zelf leven we op goede hoop, met onze jeugd.      Patrik en de 5-jarige dekhengst Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton) deden het voor de 2e keer foutloos in de hengstencompetitie.

Onze jeugdruiters hebben het allemaal schitterend gedaan.   In de voetsporen van Jeroen, komt Jorgen De Winter meer en meer op het voorplan.    Bram Bosch reed in de 1.10m een heel snelle tijd, onze Jorgen en Eltesse deden bijna even goed, maar strandden binnen dezelfde seconde.  Dat achteraf routinier Danny van Es met winst aan de haal ging in deze rubriek, dat was geen toeval.  In de open rubrieken was hij de niet te kloppen man.

Op woensdagnamiddag mochten de ponyruiters de vergrootte piste in het Azelhof betreden.     Niet evident, maar onze 4 kindjes Spits deden het super.     Lauranne deed het 2x foutloos in de proef 70 cm, met zowel Saartje als Sunny.
De transfert wordt stilaan voorbereid.   Soms lijken we zelf manager binnen een voetbalploeg, om alle teams zo goed mogelijk voor elkaar te hebben.   Een ruiter met zijn paard vormt immers telkens ook een team, om een zo goed mogelijk resultaat, en nog belangrijker, om een zo goed mogelijke opleiding te kunnen hebben.  We zijn nog in de running voor het provinciaal en nationaal kampioenschap LRV, en pas daarna worden de transferts definitief..   Ons Catherine krijgt weldra Tino over van Lauranne, en Lauranne krijgt dan weer Sunny (al een D pony) over van Thibeau.

Thibeau zelf rijdt uiteraard nog heel graag met Sunny, waar mee hij tal van overwinningen wist te behalen.  Dat was woensdag in de proef 90 cm ook bijna gelukt.    Op 60 deelnemers was de te kloppen tijd 30.09 seconden.    Tot Lissche Bosch in de ring kwam.  Zij wist meteen de tijd serieus te verbeteren naar 25,64 seconden.   Enkele combinaties later mocht Thibeau zijn kans wagen met Sunny.    Ze gingen tot het uiterste, maar klokten af in 27.16 seconden, toch goed voor een voorlopige tweede plaats.    Het ging al heel snel, en Thibeau had nog een laatste ijzer in het vuur met Happy C.
Happy C is gewoon speciaal, en kan uit het niets ongelooflijk kracht ontwikkelen.     Thibeau reed ook geen meter te ver, en wist de tijd van Lisse alsnog te verbeteren..  De eerste en de 3e plaats waren een feit, deze keer was er ook hard voor gereden.  

In de proef 1.10m pony's, meteen de hoogste rubriek, waagde Marnick zijn kans met Katinka vd Vrombautshoeve in deze prijs Maurice Van Roosbroeck.       Met één fout hadden ze een zeer verdienstelijke poging, maar net geen 2e fase.
Thibeau en Kadans van de Groenheuvel deden het wel dubbel foutloos, goed voor de 5e plaats!