02-03-2015

Wish doet het prima in Gent, Julie Ceuterick doet het in stijl! Prov Kampioen LRV met Vicky.

Morgen 3 maart..    Schoonvader Laurent Spits heeft dan een speciale verjaardag te vieren, hij wordt dan 70.
Zeker een moment om even bij stil te staan, en te danken voor hun inzet en steun.  Niet te onderschatten wat ze al die jaren toch al mee hebben verwezenlijkt, achter de schermen.

Dat is soms bij Laurent letterlijk te nemen.  Als parcoursbouwer in de LRV liep hij vroeger wel regelmatig in de kijker, maar dat hij een passie heeft voor toneel en meer in het bezonder om het decor op te bouwen, dat is misschien een beter 
bewaard geheim.

Het is op dat toneel dat we hem morgen op gepaste manier zijn verjaardag mee zullen vieren, de Goorse Molenwiek in Heist Goor zal samen met ons hopen dat Laurent onderweg is naar de 100.  

Vorig weekend, was er geen toneel, maar pure ernst.   Op het CSI van Gent heeft Wish het schitterend gedaan met Patrik.    Als het een tikkeltje meer had meegezeten, waren ze goed voor 2 overwinningen.  Nu strandden ze 2x op een fractie van een seconde van telkens heel snelle jongens.  Het waren Dayro Arroyave en Wilm Vermeir die met de overwinning naar huis mochten.    Het is voor Patrik zeker een opsteker.  Wish heeft haar vertrouwen even kwijt geweest, maar ze blijkt dit wel te hebben terug gevonden.    Wie ook met bijzonder veel vertrouwen aan het springen is, dat is onze pony Esmee samen met onze zoon Marnick Spits.

Ze waren zaterdag met een vlotte dubbel nul ronde in Roosendaal goed voor een 3e plaats in de 1.20m - 1.25m pony challenge. Dat ze kleppers als Lynn Bloemer (Karl van Orchids) en Simon Morssinkhof moeten laten voorgaan in snelheid, vinden we best OK!    

We hopen dat we deze vorm nog even mogen vasthouden, en kijken uit naar het nationaal kampioenschap LRV pony's op 7 maart in Oud-Heverlee.  In stijl mogen Marnick met Esmee, Thibeau met Kadans en Hightrick.  In de namiddagrubrieken op snelheid duimen we voor Thibeau met Kadans van de Groenheuvel en Marnick met Esmee.

Ons nichtje Julie Ceuterick maakte vorig jaar de overstap van de pony's naar de paarden, en heeft een prima seizoen achter de rug.  Vorige zaterdag op de provinciale indoor  in Brecht werd de reeks B gejureerd op stijl.  Heel knap dat daar de overwinning ging naar ons Julie met Vicky!   Gisteren kreeg haar zus Mieke Ceuterick met Indira Jade een fout in de reeks licht en haalde zo de barrage niet.    In de barrage van licht was wel onze neef Jorich Spits aan het werk met Egade.  Jorich ging gretig op zoek naar de titel, dit zou een perfect kado geweest zijn voor zijn vava Heist, Laurent Spits, trotse eigenaar van Egade.     De wil was er, maar misschien net iets teveel geriskeerd, en in de fout gegaan.   Ook Jorich heeft de overstap van de pony's naar de paarden goed verwerkt, en ook van hem zullen we nog veel mogen verwachten. 

De provinciale titel bij de paarden in de hoogste reeks Z ging naar Tom Stoffelen met Birthe (v. Burggraaf).  Ook de paarden rijden volgende week hun nationaal kampioenschap.  De pony's komen aan de beurt op zaterdag 7 maart, de paarden springen op zondag 8 maart in Oud-Heverlee.