14-09-2016

Zangersheide, om naar uit te kijken! Terugblik op CSI*** Bonheiden, Jacobien 3e in finale 7yrs!

 Iedereen wil de volgende dagen in Zangersheide zijn, en gelijk hebben ze!  Zeker en vast de moeite waard om het mooie domein van de familie Melchior te bezoeken, en vooral om te genieten van mooie sport!

Van alle landen komen ze aan het Wereldkampioenschap Jonge paarden deelnemen, en soms is het gemakkelijker voor een andere nationaliteit om die selecties te halen.  In België zijn de aanvragen zo groot, en de selecties zwaar.
Minder evident is het om bvb van Algerije te komen...   Een tijdje geleden kwam Mehenni Mounir bij ons op stal naar paarden kijken.  Hij is een ruiter met de Algerijnse nationaliteit, en hij wou het proberen met  onze 2 zesjarige merries Veracruz DH Z en Altesse DH.   Het klikte, en hun kandidatuur om deel te nemen aan het WK werd aanvaard. De volledige lijst van alle deelnemers via deze link.  Altesse en Veracruz zijn nog steeds onze paardjes, en we zullen er uiteraard ook graag voor supporteren. 

Maar we hopen toch ook dat onze eigen ruiters er zelf iets mogen gaan zoeken.. Onze neef Jeroen De Winter lijkt prima voorbereid met Karmelita van den Dries (Diamant uit de moeder van Equita van 't Zorgvliet) en met de goedgekeurde dekhengst Leandro VG.     Patrik mag dan weer hoop putten met Jacobien Dwerse Hagen, die zondag nog 3e werd bij de finale van de 7-jarige paarden op de CSI*** Bonheiden..   Hopelijk kunnen we die vorm nog even aanhouden.  En wat gedacht van onze Belissimo (Bamako x Chin Chin).   Dat is onze andere 7-jarige belofte, die ons al zo vaak heeft weten te verrassen.

In de rubriek Sires of the World zal onze hengst Donckervoort deelnemen, hem zagen we recent nog op een 3e plaats in de GP CSI** Lier.   Tenslotte mag ook Verdi mee op verplaatsing, voor het Belgisch Kampioenschap van de seniors, waar de eerste manche al meteen op woensdag wordt gesprongen.  Fingers crossed....

Eindelijk een weekend dat we ook met de kinderen kunnen gaan supporteren voor de papa.  Enkel op zaterdag zelf een wedstrijd van het BRP, waar Lauranne aan de start komt met Hightrick.  Ook Mistique van het Klavertje en Picaso P nemen deel aan deze nationale wedstrijd, op zoek naar tickets voor deelname aan Jumping Mechelen voor de super finale van het BRP...   Vorig weekend hadden we ons provinciaal kampioenschap LRV.   Bijzonder tevreden van de rit van onze Thibeau met Kadans van de Groenheuvel.  Ze reden een verstandige barrage, en op 16 hondersten van een seconde van de winnaar Senne Leys.  Zowel in stijl, als barema A werden Thibeau en Kadans vice-provinciaal kampioen.. Op 25 september trekken we graag naar Limburg voor het nationaal kampioenschap LRV,  maar eerst dit weekend regelmatig naar Limburg, op naar Lanaken!