08-04-2013

Afscheid in schoonheid, en een blij weerzien! Wrangler winnaar van 't weekend !

Terugblikken op het voorbije weekend.  Eindelijk zagen we de zon op zondag!  Een aangename sfeer en heel wat volk volgden de Vor wedstrijden, met als hoogtepunt de Grote Prijs Inter Regio 1.20m.   Hier in bijlage kan je alle resultaten van Vor, Inter Regio en LRV terug vinden, van het afgelopen weekend.


Tijdens de 1-ster rubrieken op de internationale Groentenjumping vorige week, waren ze al in vorm.  Dan hebben we het over Nico Vanderplaetsen en onze Wrangler vd Withoeve.  Uit de oude doos, nog een foto van Patrik in Villeneuve Sur Lot.
Patrik en Wrangler waren bijzonder succesvol als combinatie, maar ook Nico en Wrangler kunnen ondertussen een mooi palmares voorschotelen.
Daar is dit weekend nog een mooie prestatie bij gekomen. Winst in het 1.20m op vrijdag, 2e plaats op zaterdag, en opnieuw de overwinning op zondag.

Met Wrangler is het steeds een blij weerzien.  Maar er werd dit weekend ook afscheid genomen.
We nemen afscheid van Jonas Vervoort als stalruiter.  Hij vertrekt weldra naar Duitsland.  Voor Jonas was het een afscheid in schoonheid, want hij deed mooie parcoursen met Veneto en Valence.

Ook onze zoon Thibeau Spits nam zaterdag symbolisch afscheid van zijn voetbalploeg.   Na 7 jaar voetbal, waaronder 3 jaar bij KV Mechelen, en de laatste 3 jaar opnieuw bij KSK Wavria neemt hij afscheid.    Zijn teamgenoten kwamen zaterdag kijken waarom hij afscheid nam, en ze zagen dat het bij de pony's goed zat.
Alle resultaten van de LRV ponywedstrijden vindt je via de bijlage.

In de 1m Inter Regio was er een 3e plaats voor Thibeau en Sunny.  Hij bleef net voor zijn broer Marnick Spits, die knap 4e werd met Bijou.
De proef 70cm LRV pony's won Thibeau met Saartje, voor Emmaly Panis (helemaal uit Limburg, LRV Hoeselt).   Onze familie bleef aan het feest, met de overwinning van ons nichtje Nathalie De Winter in de proef 50 cm, en een mooie 2e plaats voor Caro Belle de Hornois.

De proef 1m LRV pony's telde heel wat deelnemers, maar foutloos blijven was niet eenvoudig.  Het lukte voor onze zoon Thibeau Spits met zijn nieuwe aanwinst Corne's Juliette.  Met een dubbel foutloze omloop bleven ze lang aan de leiding.  Tot Thibeau opnieuw binnen kwam, met Sunny.   Ze deden een super ronde, en daardoor was de winst binnen voor Sunny en hij bleef 2e met Corne's Juliette. 

In de proef 90cm pony's eveneens heel wat deelnemers.   Precies 1 jaar geleden vertrok Francky oftewel Knockbrack Browny naar zijn nieuwe amazone Bauke Pelssers. Steeds tof om hen bezig te zien, want een prima combinatie geworden.   Bauke en Francky werden knap 2e, winst was er voor Charlotte van Duppen en Macho.


De LRV proeven van 50cm tot en met 90 cm vonden plaats op de 2e piste.  De Grote Prijs Pony's werd gereden op de hoofdpiste, onder kunstlicht.
En dat was voor ons het sportief hoogtepunt op zaterdagavond.

Een moeilijke omloop, waarbij toch 10 combinaties wisten door te stoten naar de barrage.  Dat het dan snel zou gaan, dat was zeker.    Nationaal kampioen indoor Cisse Sebrechts en Idun deden een prima barrage, en hadden lang uitzicht op de overwinning, met het zadel van CWD.      
Laurens Matthyssen (LRV Wuustwezel) maakte vorig jaar de overstap van de pony's naar de paarden, maar kon dankzij een wildcard toch deelnemen aan deze GP pony's.   Dat Laurens een snelle jongen is, wisten we al.   Hij toonde het ook deze keer met Genepy.    35 hondersten van een seconde was Laurens sneller dan  Cisse, goed voor de overwinning.

Een prima prestatie eveneens van de broers Jules en Louis Wauters op een 3e en 4e plaats.   Eerste amazone werd Leonie Aertsen met Kantje's Boro op een 5e plaats.  Zij is niet toevallig onze regerende nationaal kampioene outdoor.


We hebben als organisatie genoten van mooie sport en een fijne sfeer. 
We willen hiervoor uitdrukkelijk alle ruiters, medewerkers, sponsors en publiek bedanken om dit mee te hebben mogelijk gemaakt.
We gaan nu zelf even wat bekomen van de voorbije 2 weekends.   Het is heel mooi geweest, en we hopen volgend jaar iedereen weer te zien!  

Documents
Inter Regio Vor uitslagen GJ 2013
Vor uitslagen Groentenjumping 2013
LRV pony's uitslagen Groentenjumping