01-04-2017

Koen Vereecke onverslaanbaar in 1.40m GP Silver

Op vrijdag werd de tweede dag van de nationale Silver-wedstrijd verreden. Het werd een mooie, zonnige wedstrijddag met heel wat mooie namen op de startlijsten. Het hoogtepunt was natuurlijk de 1.40m GP Silver met 78 startende combinaties. 22 ruiters wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de barrage en deze werd zeer spannend. 

De winst in deze prijs 'Kodeh' ging uiteindelijk naar Koen Vereecke. Hij reed de zwarte hengst Woutland Imagine foutloos rond in een tijd van 38.55 seconden. Dit duo was zo ruim de snelste. Maurice Van Roosbroeck volgde op de tweede plaats met Cuidam. Voor deze combinatie noteerden we een foutloze rit in exact 43 seconden. Jan Geukens maakte de top drie compleet met Jartelle V.D. Thijshoeve. Zij wisten eveneens de nul op het scorebord te houden en dit in 43.52 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Jeroen De Winter met Cica Z en Davy Lannoo met Jolie Van De Bekemolen.

In de proef over een hoogte van 1.30m gesponsord door 'Noble Elite Drink' was Jelle Limbourg de beste. Met Un Prince Derick was hij in een tijd van 63.58 seconden drie seconden sneller dan Nico Van Der Plaetsen. Met de schimmel Ultra Blue J reed van Der Plaetsen zonder fouten rond in 66.13 seconden. Henk Clabots volgde op plaats drie met zijn Damba Wp na een nulrit in 66.72 seconden. Verder in de top vijf zagen we Patrik Spits met Jericho Odeveld en José Thiry met Coco Chanel.

's ochtends werd de prijs 'Leon' 1.20m gedomineerd door Ellen De Swert en Danny Van Es. Van Es stond lange tijd aan de leiding met Zico V, na een foutloze ronde in 35.78 seconden. Maar De Swert was met haar schimmelmerrie Escape net iets sneller dan haar man. Ze finishte namelijk na 35.46 seconden. Plaats drie was ook voor Danny Van Es, maar ditmaal met de bruine hengst Cantchelaro. Zij kwamen door de chrono na 36.52 seconden. Wim Vinckx (Chupa Chup) en Evelyne Bottelbergs (Lenola) maakten de top vijf nog compleet.

Alle resultaten van de CSN Silver zijn hier terug te vinden.


Source photo: Tess Dewerie