06-05-2013

Waar een wil is, is een Bill !

Kim Boschmans en Gert Verschoren gaan "hun Lummen 2013" niet gauw vergeten.  
Voor de eerste keer ging Gert ook deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap 7-jarige paarden.
Gert had hiervoor 2 ijzers in het vuur, met Corrine Z en Gasparov.

De eerste manche had plaats gevonden op woensdag.   De tweede manche werd verreden op donderdagnamiddag en vrijdagochtend.  Het was dezelfde omloop, waar de startvolgorde bepaald werd volgens het klassement op woensdag.
Dat bepaalde dat Gert met Corrine op donderdagnamidddag moest, en met Gasparov, die beter geplaatst stond, op vrijdagochtend.

Het is een mooie organisatie in Lummen, dus Kim wou er als vrouw van Gert toch graag bij zijn.   Op donderdagnamiddag samen op de parking, richting de piste.  Kim was zwanger van hun eerste kindje, pas voorzien tegen begin juni.
Maar..    Die donderdagnamiddag in Lummen, breken de vliezen.  Wie Gert Verschoren kent, weet dat hij niet gauw panikeert, maar zoekt naar oplossingen.
Snel naar de EHBO, die hen adviseren naar de dichtsbijzijnde kliniek te rijden.   Onderweg naar die kliniek, vragen ze aan Patrik nog om op het secretariaat te gaan regelen dat ze Corrine nog mogen rijden op vrijdagochtend ipv donderdagnamiddag.  Dat zou eigenlijk maar een formaliteit moeten zijn..  Patrik beloofde dat te doen, zodat Gert zich op belangrijkere zaken kon concentreren.

Toegekomen in de kliniek van Diest, en na goede zorgen, valt het allemaal wat stil.  Het zou duidelijk worden dat de geboorte voor één van de uren of volgende dag was, en dat het kindje achteraf toch een tijd in de couveuse zou moeten blijven.    Op eigen risico mocht Gert nog wel met Kim naar de kliniek van Lier, zodat ze toch dichter bij hun woonplaats zou kunnen zijn.   Tot dan verloopt alles goed.
In Lummen verloopt het voor Patrik minder goed.   Wegens "het reglement", mocht de startplaats van Gert en Corrine niet verzet worden.    Ook al was het dezelfde omloop, ook al konden Gert en zijn paard Corrine geen rol van betekenis meer spelen in het kampioenschap. Voor Gert zou het gewoon ook een goede ervaring zijn om ook op de Derby piste te kunnen rijden.      Patrik heeft zijn uiterste best gedaan, maar het bleef een neen..

Vrijdagochend was er nog steeds geen baby geboren, en stond Kim er op dat Gert zou vertrekken naar Lummen, om Gasparov in de 2e manche van het Kampioenschap te rijden.  Kim was in de veronderstelling dat het toch niet voor de eerste uren zou zijn..    In Lummen toegekomen probeerde Gert ook nog eens de jury te vragen om ook Corrine te mogen rijden, maar ook voor hem bleef de neen.   Met Gasparov kreeg hij een prima rit, met slechts 1 tijdfout.

Daarna voelde Gert dat hij geen tijd meer te verliezen had, en voor de zekerheid zo snel mogelijk richting de kliniek van Lier.   Daar was het allemaal toch sneller verder gegaan als voorzien, want hij was  exact 3 kwartier op tijd om de geboorte bij te wonen.     Proficiat Kim en Gert, met de geboorte van Bill !

Kim en Gert zijn mede-organisator van de Winter Equestrian Nights.  Het was voor de Wen een bijzonder vruchtbaar weekend.  Ook Pieter Goyvaerts en Nathalie Keirsmaekers zijn drijvende krachten achter de Wen.
Voor Pieter en Nathalie was de bevalling ook pas voorzien voor volgende maand, maar Nathalie is ook enkele weken te vroeg bevallen.  Ze zijn de trotse ouders van een dochtertje, Aurélie.

Een warm gevoel met al dit babygeluk.  En toch ook een warme oproep aan de springcommissie en jury's, om tussen de regels door, menselijke beslissingen te blijven nemen...  Waar een wil is, is een weg.

Vanuit het Groentenjumping-team willen we Gert, Kim, Pieter en Nathalie nog eens bedanken voor hun steun bij onze organisaties.   Hopelijk mogen we binnen enkele jaren Aurélie en Bill alvast aan het werk zien tijdens de familie-relais.
De proef waar Gert Verschoren altijd met zijn commentaar zorgt voor een prima sfeer!