21-06-2013

Zijn er nog zekerheden? Zomer start met regen, wij hadden sneeuw met Pasen.

Het goede weer is de helft van het succes van een buitenconcours.   Met onze Groentenjumping dit jaar was het koud, heel erg koud.  
De positieve reacties achteraf gaven ons zeker een warm gevoel.  Ook deze week zien we een nabeschouwing in Hippo Revue, hartverwarmend.

Nochtans moet je kritisch kunnen zijn, en durven te veranderen.  10 jaar hebben we ingericht met Pasen, en altijd met evenveel enthousiasme, maar met wisselende weersomstandigheden.
De maartse buien en aprilse grillen, er is iets van..

Alleen van weersomstandigheden laten we ons niet afschrikken, maar we hadden toch al een tijdje zorgen.
Op de kalender is het druk in de maand april..      Goed voor de ruiters natuurlijk, dat er heel wat initiatief wordt genomen door organisators.      In de maand april is er de Z-Tour van Lanaken bijgekomen, naast de Springtour en CSIO Lummen.      Daarbovenop ook nog de 4-sterrenconcours in Antwerpen, de ruiters zijn verwend geweest. 
Dit jaar hadden we dan het startschot gegeven in St-Katelijne-Waver, met de CSI***.

We zijn aan het uitkijken naar een nieuwe datum om in te richten, en we hebben voorlopig het weekend van 11 juli 2014 in onze gedachten.   Welk concept het volgend jaar zal zijn, is nog niet zeker.   Of het dan ook dat weekend in juli zal worden, is evenmin zeker.

Wat wel zeker is, is dat er straks een spannende landenwedstrijd verreden wordt in Rotterdam, in de eerste divisie.   Catherine Van Roosbroeck is één van onze trouwste deelnemers op de Groentenjumping, en gaat straks eveneneens van start in het landenteam.  We supporteren mee van op afstand voor Jos Lansink, Pieter Devos, Judy-Ann Melchior en Catherine Van Roosbroeck.
Alle info via de link

Patrik neemt dit weekend tijd voor de jonge paarden, met op vrijdag de Vor-wedstrijd in 's Gravenwezel.  Op zondag trekt hij dan weer naar de HGVBB wedstrijd in Ternat.

De jonge paarden krijgen dit weekend extra aandacht, met het nationaal kampioenschap jonge paarden LRV in Wortel. (Locatie: Kapelweg Merksplas).  Resultaten en meer info via: www.lrv.be.  

 Onze neef Jeroen De Winter zal er eveneens van de partij zijn.  Dit weekend neemt hij Habelle en Isabelle mee.  Volgende week staat voor hem het Belgisch Kampioenschap juniors op de agenda in Pottes.    Daarvoor kiest hij om Gretel mee te nemen.    Het BK Pottes start op donderdag 27 juni met de finales op zondag 30 juni.

Dat is dus allemaal zeker.   Wanneer wij zeker zijn van onze plannen met Groentenjumping 2014, zullen we dat ook snel laten weten.