16-03-2013

22 landen op CSI St-Katelijne-Waver ! De opbouw is begonnen, de vlaggen besteld !

We hebben er lang naar uit gekeken, en nu komt het wel heel erg dichtbij.  De tenten voor de stallen zijn in opbouw, vanaf volgende week wordt er aan de publiekstenten gewerkt.

We hebben dan ook heel wat gasten met hun paarden te ontvangen!  In totaal komen ze van maar liefst 22 naties! 
 In St-Katelijne-Waver houden we ons nog graag vast aan tradities.  Daar gaan we de echte vlag van het winnende land omhoog hijsen aan een vlaggemast, eerder dan het te tonen op een groot beeldscherm met de laatste technieken.
Enkele jaren geleden heeft onze zoon Thibeau Spits alvast mogen helpen op CSI*** Lons-Le-Saunier, dus hij mag dat hier ook proberen!

We kunnen vanaf vrijdag 29 maart enkele dagen oefenen, en tegen dat het echt belangrijk wordt, zullen onze vlaggen-jongens en - meisjes het vast onder de knie hebben.  

Nu komt het er voor ons op aan om de juiste vlaggen te bestellen.
Het worden Australië,  België, Duitsland, Brazilië, Italië, Ierland, Nederland, Groot-Brittanië,  Frankrijk, Estonia, Belarus, Haïti, Hong Kong, Indonesië, Mexico, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Polen.  Elk land heeft één of meerdere ruiters gestuurd, en daar zijn we bijzonder blij mee!

Uiteraard is er ook een grote Belgische delegatie geselecteerd.  Die ruiters zijn te vinden op de documenten in bijlage. 
We moeten ons excuseren voor de vertraging in het bekend maken van de selecties.  Er was even een onduidelijkheid of jeugdruiters bij ons op de concours mochten starten, omdat er elders in België een jeugdconcours werd ingericht.   Die onduidelijkheid is ondertussen van de baan. 
De jeugd mag ook het eerste weekend eveneens van start gaan, en daar zijn we uiteraard heel verheugd mee.  

De volgende dagen zullen voor ons best druk zijn.   We proberen iedereen zo goed mogelijk met nieuws op de hoogte te brengen.  Vanuit onze stal hebben we ook nieuws te melden.  We hebben niet alleen voor de Groentenjumping en Feestveiling heel wat medewerkers nodig.  Ook op onze stal moeten we kunnen rekenen op een goed team.  We denken extra  versterking gevonden te hebben, in de persoon van Thiago Ribas Da Costa, die mee de betere jonqere paarden op niveau tracht te brengen.  




Documenten
Belgische CSI*** ruiters
Belgische CSI* ruiters