18-04-2017

Cedric Broeckaert wint afsluitende GP Groentenjumping

 Paasmaandag was zoals elk jaar de afsluitende dag van de Groentenjumping. Op de laatste dag van drie weekenden wedstrijdsport werd er als hoogtepunt de Grote Prijs van de Gold League gereden over een hoogte van 1.45m. Heel wat ruiters kwamen naar onze concours om te strijden voor een ereplaats. Uiteindelijk wisten drie combinaties zich te plaatsen voor de allesbesslisende barrage.

Het waren Gilles Thomas en Cedric Broeckaert die de strijd aangingen in deze barrage. Gilles Thomas mocht met twee paarden aantreden in deze herkansing tegen de tijd. HIj wist zowel met Jakarta van t Ravennest als met Janice de nul op het scorebord te houden in de basisomloop. Cedric Broeckaert wist dit met Farrah van de Kleite te doen. Eerst kwam Gilles Thomas in de ring met Jakarta van t Ravennest. Zij kregen een totaal van 6 strafpunten aangerekend. Cedric Broeckaert en Farrah van de Kleite bleven wel mooi foutloos in een snelle tijd van 44.36 seconden. Gilles Thomas deed nog een poging om deze tijd te verbeteren met Janice, maar was in een tijd van 44.71 seconden net iets trager. Zo eindigde Broeckaert op één en Thomas op twee en drie.

Verder zagen we in de top acht allemaal duo's met tijdsfouten. Juan Carlos Perez Resendi werd zo vierde met Filder J. Zij wisten alle balken in de lepels te houden, maar kregen één tijdsfoutje aangerekend. Dat was ook zo voor Philip Lever en Jiggly, die op de vijfde plaats eindigden.

Eerder tijdens het afsluitende Groentenjumping-weekend zagen we Jeroen en Va-vite helemaal bovenaan in de 1.40m proef op vrijdag. Dat was een mooie thuisoverwinning voor hun. Patrik en Verdi vd Withoeve Z eindigden in deze proef op een vijfde plaats.

Als afsluitende proef was er op maandag ook nog een 1.35m proef die in twee delen gereden werd. In dit tweede deel wist Thibeau als enige foutloos te blijven met Juragold Bormes, dit leverde hun nog een mooie overwinning op. Thibeau werd ook nog eens tweede met Dolce Vita. Verder zagen we nog wel wat ruiters van Stal Ceulemans in de top acht. Zo werd Matthias Hens nog zesde met Alladin du Genet, een hengst die sinds kort bij ons op stal staat. Nageswaran Shoorendran werd zevende met Veracruz DH en Marnick reed naar de achtste plaats met Vaudou du Carmille.

Alle resultaten van de Gold League zijn hier terug te vinden.