08-04-2015

Groentenjumping 2015, Zondag - LRV dag - topdag ! Resultaten in bijlage.

 Dit jaar was het Groentenjumping "Back to the roots", en iedereen die ons kent weet dat onze roots bij LRV liggen.

De LRV ruiters mochten dan in ons programma niet ontbreken, en hoe fantastisch was het om te zien dat vooral de ponyruiters massaal de weg naar St-Katelijne-Waver hebben gevonden !

Alle resultaten van alle proeven LRV zijn hierbij in bijlage.   Te vermelden is zeker de super prestatie van de amazones in de klasse D midden.     De winst ging naar de Westvlaamse amazone Jade Van Renterghem van Ardooie met Zwavo Zadok.

Ze hield onze provinciaal kampioen Charlotte Van Duppen met Melomacho achter zich.  Paulien De Pauw van Merchtem werd met Joly's Eagle 3e, voor Benthe De Hauwer (LRV Merksplas).  De mannelijke eer werd gered door onze zoon Marnick Spits met Esmee op een 5e plaats en Vincent Willemsen op een 6e plaats.     Snelste vierpunter in de basisomloop was Ellen Peeters met Inca P van de rijvereniging van Leest.

In de proef van 90 cm hadden we zelf een kleinzoon van deze Inca P aan het werk gezien met onze zoon Thibeau Spits.  Picaso is met zijn 1.41m niet de grootste pony in zijn categorie van de D's, maar hij sprong als een echte grote.
Waarschijnlijk heeft daar het vaderschap van Kadans van de Groenheuvel iets mee te maken!

Verder waren er bijzonder veel blije gezichten, zo mocht op de collage van de Groentenjumping 2015 de winnares van de proef 50cm niet ontbreken, met Caroline Van Rossem.

Onze eigen kinderen hebben al een hele weg afgelegd binnen LRV, waar vooral spel, plezier en inspanningen een perfecte mix zijn.   Volgend weekend is het meer pure ernst, als ze naar de internationale wedstrijd mogen gaan; de eerste internationale jeugdconcours in België staat geprogrammeerd in Bonheiden.
Daar gaan ze morgen alvast aan de slag. 

Thibeau laat voor 1x de pony's thuis, en kiest voor Abine V en Tennessee.    Met Abine heeft hij de laatste tijd een echte progressie gemaakt, en ook in de Grote Prijs 1.25m van de VOR ging het prima.  Jammer van die ene fout op de voorlaatste hindernis.    

Marnick mag in Bonheiden rekenen op Esmee voor de ponyproeven, en op Valence DH Z bij de juniors.  Onze echte topper-jeugdruiter van onze familie kan ons in Bonheiden wat tips en het goede voorbeeld geven.  Neef Jeroen De Winter komt aan de start met Gretel S (U 25) en Isabelle van het Netehof.  Het begint in Bonheiden op donderdag 9 april, de hoofdproeven worden verreden op zondag 12 april. 
Bron foto: Tess Dewerie

Documenten
LRV paarden klasse L
LRV paarden klasse M
LRV paarden klasse Z
LRV pony's klasse 1.10m GP
LRV pony's klasse 1m
LRV pony's klasse 90 cm
LRV pony's klasse 50 cm
LRV pony's klassse 70 cm