27-05-2014

Op zondag 8 juni extra ponyproeven voor de jeugd!! Inschrijven via www.equibel.be!

Het internationaal Pinksterweekend krijgt nog een extraatje voor de jeugd-ponyruiters.   Normaal gezien ging de manche van de ponychallenge door op Pinkstermaandag in Herselt. 
Op voorhand vonden we het wel jammer dat we niet op 2 plaatsen konden zijn, maar door omstandigheden werd deze proef afgelast in Herselt.

Het internationaal CSI programma is zo opgesteld dat de graspiste vrij is op zondag 8 en maandag 9 juni. 
Ideaal om op zondag de ponyruiters op deze graspiste te verwelkomen, en dat doen we graag zoals het hoort.

De inschrijvingen zijn alvast open en te doen voor maandag 2 juni via deze link op www.equibel.be.

Dit is allemaal goed nieuws, maar euforisch is hier vandaag niemand.    Onze neef Jeroen had zijn zinnen gezet op de 2 volgende weken.  Met zijn merrie Gretel S wil hij toch een poging ondernemen om zijn titel als Belgisch kampioen junior te verlengen.    Het is allemaal niet zo eenvoudig, maar 2 weken geleden op het CSIO Bonheiden toonde Gretel alvast haar vorm met de overwinning in de Grote Prijs juniors.
Onze hengst Va-Vite toonde er in de Nations Cup Juniors eveneens prima, met een foutloze ronde, en een fout op het water in de 2e omloop.

Met Va-Vite keek Jeroen alvast uit naar deelname op CSI*** St-Katelijne-Waver.  Niets leek er deze ochtend op te wijzen, dat dit niet mogelijk zou worden.
Na een gewone dressuurtraining begon Va-Vite plots te zweten.   Er werd geen risico genomen, en vertrokken richting de dierenkliniek.  Daar hebben ze toch Va-Vite moeten opereren tgv koliek (liesbreuk), waar we hopen dat het herstel en achteraf revalidatie zonder verdere problemen zullen verlopen.


We wensen  Jeroen veel goede moed.    Het BK voor de jeugdreeksen begint nu donderdag Hemelvaartsdag in de Warre Neeroeteren, met de finales op zondag.  Startlijsten zijn te vinden via deze link.