27-11-2014

Volgend jaar enkel regionale Groentenjumping; normaal tijdens Paasweekend van 3 tot 6 april 15

 De nationale en internationale jumpingkalender was al enkele weken gekend.   In het begin kwamen er weinig vragen, maar ondertussen was het toch al veel mensen en sympathisanten van de Groentenjumping opgevallen.

We staan met CSI St-Katelijne-Waver of met Groentenjumping niet op deze kalender.    Dat heeft wel zijn redenen gehad, en die hadden we graag even meegegeven.

Op het moment dat we de aanvragen voor de kalender moesten doen, hadden we hier zeker niet de moed om een aanvraag voor een nationale of internationale wedstrijd te doen.
Er was te slecht nieuws gekomen, ivm de gezondheidstoestand van onze schoonzus Ilse Ceulemans - Schoeters, al meer dan 20 jaar de vrouw van onze broer Paul.  

Sinds juli is ze onmiddellijk de strijd aangegaan tegen deze verschrikkelijke ziekte kanker, en ze heeft enkele bijzonder zware maanden achter de rug.   Na de scan deze week is dan toch het bevrijdende nieuws gekomen; Ilse heeft niet voor niets gestreden, en zou momenteel de ziekte overwonnen hebben.    Er moeten nog nabehandelingen en na-controles blijven gebeuren, maar we zijn uiteraard heel erg blij met deze evolutie.

Bij ons staat en valt het succes en organisatie van onze concours met de familie en vrienden, en daarom wilden we volgend jaar ook geen groot evenement inrichten.  We houden er wel aan om iets te doen, en hebben de aanvraag gedaan om tijdens het Paasweekend van 3 tot 6 april 2015 een regionale concours in te richten.  Van zodra op gewestelijk vlak de kalenders ook gekend zijn, kunnen we meteen aan het programma verder werken.

Zeker is dat we tijdens dat weekend ook een moment willen houden om het afscheid van Withney te vieren.   Ze wordt op 3 april 2015 dan net 16 jaar, dat zou een leuk moment zijn om voor haar een "verjaardags-dank-fuif"' te geven..

In ieder geval kunnen nu terug de ideeën komen, kunnen we terug in actie schieten om er terug een fijn weekend van te maken.    

In de loop van vorige week zijn er op Facebook enkele foto's opgedoken van Gwendoline en Matteo Simone die bij ons te gast waren.   Toch ook bij deze graag nog een woordje uitleg hierover.

We zijn gecontacteerd geweest door VZW ons Steentje.  Ze leerden ons een initatief kennen, "dreamcatchers for Golden Warriors.  De VZW wil kinderen en hun ouders helpen en ondersteunen, waar ook kanker is geconstateerd en waar spijtig genoeg niet altijd de wetenschap een oplossing kan bieden.     Zo heeft Gwendoline ook al een hele strijd geleverd, en hebben ze haar een onvergetelijk moment willen bezorgen.   De 13-jarige Gwendoline heeft bij ons komen rijden op onze mascotte Sunny, in het bijzijn van haar idool Matteo Simone (Smos van Safety First).       We durfden hem zelf eerst niet voorstellen om zelf ook op een paard te rijden, maar hij had al 4 jaar paardgereden.   Dat paardrijden mensen dichterbij brengt, en de problemen even opzij kan zetten, dat is wel zeker.

Voor ons was het een bijzondere ervaring om Gwendoline te leren kennen, we wensen haar dan ook heel veel goede moed verder.   Alle respect ook voor Matteo Simone, duidelijk dat hij zijn hart zeker en vast op de juiste plaats heeft.  Chapeau voor de inzet en het werk van de mensen achter VZW ons steentje.
 
Bij deze willen we nogmaals iedereen van harte bedanken bij de organisatie van de Groentenjumping regionaal en internationaal in 2014.   Het kan zijn dat we in 2016 opnieuw een grotere organisatie op ons nemen, maar voorlopig genieten we ook wel eens van een rustiger jaar in 2015, waar we uiteraard iedereen van harte uitnodigen voor Groentenjumping regionaal.  




Documenten
Jumpingkalender 2015