20-03-2017

Weekend van de 1 fout.. Paarden toonden toch vorm! Belissimo 13e GP Azelhof.

Hoe jammer kon het zaterdagavond zijn voor onze neef Jeroen De Winter met Leandro VG in de finale van de Hengstencompetitie.   Hij stond net dat tikkeltje te fris, en die ene fout... Zo jammer, maar wat een paard heeft hij daar toch aan voor de toekomst!   Om solidair te zijn, sprongen ook Nono van de Withoeve met Marnick bij de 4-jarigen, en Krezip DH met Jeroen bij de 7-jarigen, ook 1 balk uit de lepels... Maar ook deze hengsten lieten zeker goede vorm zien!

En dat is het gevoel van het voorbije weekend.  Ook Thibeau deed top ervaringen op met de 8-jarige Jericho Dwerse Hagen op de Gold wedstrijd in Loenhout.  Zaterdag was er een dubbel foutloze omloop in de 1.40m  proef.  Op zondag kregen ze die ene fout in de GP 1.45m proef, maar bijzonder tevreden!  En voor 1x was zelfs die fout geen drama... Thibeau was vorige week 16 geworden, en de familie zou dat op zondagavond komen vieren.  En op die manier was hij niet teveel te laat op zijn eigen feest.  Met dank aan Carol, en dochtertjes Catherine en Lauranne die alvast alles piekfijn hadden voorbereid en de eerste gasten perfect hadden ontvangen!   Dat heet teamwork.   Dit is het eerste jaar dat Thibeau de Grote Prijzen CSI** mag rijden, op zijn 16e.  En volgens neef Jorgen De Winter mag hij nu op zijn 16e legaal vrouwtjes spotten.... We kunnen met deze foto dan ook later nog wel even lachen... Schitterend moment,  en bedankt Jorgen, fotograaf van dienst!


Humor blijft belangrijk om mindere momenten te relativeren.  Want het was ook even jammer voor Patrik en Belissimo in het Azelhof in de GP.    Ze kregen een fout op hindernis 2, één van de gemakkelijkste hindernissen van de proef.   Ze zouden er uiteindelijk 13e mee worden, nog net wel een volgprijsje, maar zoals ze vorm had, had er meer ingezeten....  
Dat is de sport..


Volgende week proberen we het opnieuw!  Dan hebben we versterking in het Azelhof, want ook neef Jeroen De Winter en onze Thibeau Spits zullen er deelnemen.  
Patrik combineert dit met deelname aan CSI** Bonheiden, daar kiest hij voor Jacobien.  In het Azelhof springen Verdi en Belissimo in de CSI**.

Video's
Jericho & Thibeau 1.45m
Jericho & Thibeau Spits