05-06-2009

Het woord is aan "Wim".

Er zijn de laatste maanden goede initiatieven genomen voor de paardensector; zowel door blauw (versoepeling voor ruimtelijke ordening, als door oranje (o.a. paardenloket), of misschien ook nog door een andere kleur (maar dan was het voor mij minder duidelijk).

Sowieso moeten we zondag naar de stembus, en dan hopen we toch te mogen kiezen op iemand die iets kan betekenen voor de toekomst van de paardensport, -fokkerij, en -handel, kortom de paardensector in het algemeen.

Omdat Wim Van Den Bruel zich steeds ongelooflijk heeft ingezet voor de Groentenjumping, en omdat we al jaren een heel goede vriendschapsband mogen hebben, krijgt hij 2 dagen voor de verkiezingen het woord.

Een 14-tal dagen geleden werd het paardenloket officieel geopend door onze Minister President Kris Peeters. Een erkenning van onze hobby.

Wat is het paardenloket nu, het is een aanspreekpunt voor de hele paardensector met een 3-ledige functie nl

- contact- en aanspreekpunt voor iedereen die actief is binnen de paardensector. Men zal u verder helpen bij individuele problemen, vragen of zorgen.

- schakel tussen de overheid en de sector (bv overleg als er thema’s een regelgeving moeten krijgen denk hier bv aan de ruimtelijke zekerheid voor oefen- en wedstrijdterreinen)

- kennis- en informatiecentrum, het uitgeven van brochures, electronische nieuwsbrieven, promotie van onze sector in binnen- en buitenland

De opening van dit loket is weer een stap voorwaarts voor de paardenhouders. Maar het werk is nog niet af. !!!

Samen met Kris Peeters en Tinne Rombouts wil ik de kar van de paardenhouderij in beweging houden. Velen onder jullie kennen mij als voorzitter van LRV Heist-op-den-Berg maar ook als een van de drijfkrachten achter Groentenjumping. We weten dus allemaal hoe belangrijk het is om onze sport verder uit te bouwen. Daarom vraag ik jullie steun nu zondag.

Wim van den Bruel, nr 17 CD&V

Wil je meer weten, surf even door naar www.wimvandenbruel.be

Ps. Ga ook even een kijkje op www.vlaamspaardenloket.be
http://www.wimvandenbruel.be

Bron bericht: gj