07-06-2009

Vertrouwen in de paarden, vertrouwen in de ruiters!

Als het goed is, mag het wel eens gezegd worden.
Onze jonge paarden worden op concours uitgebracht door Stijn Baert. Gisteren sprongen de 5-jarigen een cyclus-wedstrijd in Moerzeke.
Stijn reed opnieuw een foutloze omloop met Lady Mc Beth en Eluna (dochter van Withney). Met de goedgekeurde hengst Etoile van het Oudsbos kwam er een fout op de allerlaatste hindernis.
Ook Caroline De Laet had gisteren twee paarden van onze stal mee in Moerzeke. Uletta en Utoucha, 2 dochters van Cento Lano, deden het mooi en foutloos.

Als we dan even naar de resultaten kijken, dan zien we dat Uletta reeds 6 keer foutloos is op 7 deelnames, super! Ook Uriano deed het tot nu toe uitstekend. Dan mag ik nu geen namen noemen, maar het is toch jammer dat de chauffeur van dienst Uriano is vergeten mee te nemen naar de concours in Moerzeke. De volle broer van Vertigo was tot nu toe al 5 keer foutloos op 6 deelnames, maar was er per ongeluk niet bij in Moerzeke. (voor de eigenaars die paarden bij ons op stal hebben gestald: als het "vergeten" paard van iemand anders had geweest, hadden we hem alsnog gaan halen. Nu hebben we hem dan maar rust gegeven. Verstrooide professor..) Ook de merrie Lady Mc Beth doet het uitstekend met 5 foutloze omlopen op 7 deelnames.

We hebben vertrouwen in deze paarden, maar vooral hebben we vertrouwen in deze ruiters. Zowel Caroline, als Stijn, werken met plezier aan de jonge paarden. Ze bouwen alles rustig op, en hun werkwijze loont absoluut op lange termijn.
Er zijn mensen die enkel kijken naar de top, maar we mogen niet vergeten dat alles van bij de basis begint.
Op stal krijgen Patrik en Stijn ook nog hulp van andere ruiters; Jolien, Tania en Philippe dragen bij tot een goed resultaat.
Bedankt!