13-07-2009

Gejaagd door de wind; een rustpauze inlassen in Royan.

De laatste maanden is het druk geweest; 3 weken Portugal, 2 weken Frankrijk, een week Bonheiden, opnieuw naar Frankrijk naar Vichy..
Het voorbije weekend in Vichy was niet slecht, maar het had nog veel beter kunnen zijn.
We mogen de 5e plaats van Cashmira DH Z in de finale van de 6-jarige paarden niet vergeten te melden. Cashmira had één fout in de barrage, met de kortste tijd. Waar hebben we dat nog gehoord met Cashmira? Dat was ook zo op de nationale wedstrijd van LRV in Moorsele, eind juni.
Andere ruiters wisten toch ook de springkwaliteiten van Cashmira te appreciëren. Zij komt er wel.

Op zaterdagavond mocht Cyber van Vrijhern het eens proberen in de 6-barenproef in Vichy. Hij was wel over de hindernissen tot een hoogte van 1.70m. Als hij de 2e keer in de ring moest komen, dan werd de laatste rechte met een hoogte van 1,80m geraakt, en die ging tegen de grond.

Het was uitkijken naar het optreden van Withney in de Grote Prijs, we kunnen dit wel de laatste generale repetitie voor Hickstead noemen.
Op het moment als Patrik in de piste moest, waren er nog maar 3 foutloze combinaties, waaronder onze landgenoot Wilm Vermeir. Patrik moest bij de laatste van de proef binnen, en hij besloot van in het begin op zijn tijd te letten, voor het geval hij de pech zou hebben dat er toch een balk zou neervallen.. Die pech kreeg hij op het einde van het parcours, als hij eigenlijk al een beetje draait boven de hindernis. Een 2e fout kwam er jammer genoeg ook op de insprong van de dubbelsprong, een dubbele rechte met bidet. We hebben de video's herbekeken. Het resultaat is onder de verwachtingen met die 8 strafpunten, maar Withney is terug op niveau. Iets meer de tijd nemen om de zaken goed af te werken, en we zien dat helemaal zitten.

Elke springruiter lijkt wel een beetje gejaagd door de wind. Weinig ruimte voor een sociaal leven of tijd voor de familie, maar je moet dan ook de kansen benutten die je gegeven worden.
We lassen nu voor Withney een rustig werkweekend thuis in, maar voor Patrik staat er opnieuw een trip naar Frankrijk op het programma. Deze keer is het naar Royan. Welke paarden er mee mogen, dat weten we nog niet 100%. Zeker zijn we al van Red Star M (v. Kannan), waarschijnlijk ook Butterfly (v. Quickstar), Cadjanine Z (v. Cannabis) en Wrangler van de Withoeve (v. Gottha Brecourt).
Wie er verder ook mee mogen, dat ben ik zelf met de tweeling Catherine en Lauranne. Veel zullen we de volgende dagen niet kunnen schrijven, dus op dat vlak wordt het even een rustpauze. Misschien komen de resultaten wel via de bijgaande link.

Voor de Belgische springruiters wordt het dit weekend terug spannend, met de volgende Meydan Nations Cup in Falsterbo. Voor België komen daar aan de start Niels Bruynseels, Ludo Philippaerts, Jos Lansink en Peter Postelmans.

Ook in Royan komen er nog Belgen aan de start; Gudrun Patteet, Karline de Brabander, Gilles Botton en Philippe Lejeune.
http://www.jumping-royan.com