26-07-2009

Peter Charles wint GP Hickstead, Pieter Devos 5e, Frederick Cattebeke 7e.

Withney kreeg 2 fouten in de GP van Hickstead. Je kan het een gemiste kans noemen, of het niet maximaal benutten van een geboden kans. Maar toch is er bij Patrik vooral tevredenheid; ze sprong goed en dat is ook belangrijk. De jonge paarden hebben het voortreffelijk gedaan.
Na de 10e plaats van Cyber met een foutloze omloop in de progressief met Joker in Hickstead, kon de 7-jarige Cadjanine niet achterblijven in Zangersheide.
Stijn zorgde meteen voor een geschikt verjaardagskado voor mede-eigenaar Sven Laveren. Een derde plaats bij de 7-jarigen, net als met Cashmira bij de 6-jarigen, met een foutloze barragerit. En dit zou meteen een wild card betekenen voor het WK in Lanaken, dus dat is helemaal super. Va-Vite haalde de barrage net niet, met 1 pechbalk in de basisomloop. Winst bij de 6-jarigen was voor Thierry Goffinet, bij de 7-jarigen voor Brecht Bille.
In Hickstead stond er toch nog iets meer op het spel tijdens de Grote Prijs. Daar ging de overwinning naar Peter Charles. Een knappe prestatie verder voor Pieter Devos en Frederick Cattebeke, die een foutloze basisomloop aflegden. Pieter werd met Utopia 5e, Frederick en Queros de Bioagrico werden uiteindelijk 7e in de Grote Prijs.
De opdracht in Hickstead is pas helemaal volbracht als de paarden vannacht veilig op stal staan.
http://www.swisstiming.com/sports/equestrian/racearchives/hickstead2009/index.htm